Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

KOSKA LOMALLE ENNEN ELÄKKEELLE SIIRTYMISTÄ*

Olen saavuttanut eläkeiän oltuani 1,5 vuotta osa-eläkkeellä ja aion jäädö 1.8.2018 eläkkeelle. Minulle on kuitenkin jäänyt ja kertynyt 61 lomapäivää(joista puolet "todellisia" lomapäiviä osa-aikaeläkkeen vuoksi), sekä 4 VES-päivää. Milloin jään lomalle ennen eläkkeelle siirtymistä. Palkanlaskija kehotti laskemaan, mutta tuntuu vaikealta. Nim. matikkaa peliin?
aihealueelle Muu aihe viikko sitten
Marja
Kysytty viikko sitten
Marja

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Äsken päätyneen lomanmääräytymisvuoden vuosiloman pitämisestä ennen toukokuun alkua sekä 1.4.2018 lähtien ansaittujen lomapäivien pitämisestä pitää sopia työnantajan kanssa. Jos olet liittynyt liittoon, niin pyydä luottamusmiestä laskemaan, lomasi. Jos et ole liittynyt, niin on hyvä itsekin laskea vuosiloman alkupäivä, jotta tiedät että päiviä ei jää saamatta. Se käy niin että aloitat heinäkuun viimeisestä päivästä ja lasket siitä työpäiviä ma-pe kohti toukokuuta. Vapunpäivää, helatorstaita ja juhannusaattoa ei lasketa mukaan. Sitten esität työnantajalle, mistä päivästä haluat aloittaa loman vieton. Sen jälkeen palkanlaskija tai joku muu laskee lomapäiväsi uudelleen! Sovi esimiehesi kanssa, että saat pidettyä ves-päivät pois ennen kuin vuosilomasi alkaa.
yykaakoo
Vastattu 6 päivää sitten
yykaakoo

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes