Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Palvelulisät

Valmistuin lähihoitajaksi (lasten-ja nuorten hoito) -95 ja toinen osio tähän koulutukseen (mielenterveys- ja päihdetyö) -04. Toimin kunta alalla vuodesta -83 perhepäivähoitajana (perhepäivähöitajan koulutuksella) vuoteen -97 (-96 alkaen pääsääntöisesti kunnan päiväkodissa lähihoitajaksi valm.jälkeen) Tänä aikana minulle kertyi täydet palvelulisät ja täydet loma ajat. Paikkakunnalta muuton jälkeen tein toisessa kunnassa lasten iltapäivä ohjaajan töitä, perhepäivähoitajan sijaisuutta, mielenter.töitä ym sekä laitoshoitajan hommia (siihenkin koulutus -81) Kaikissa näissä töissä ollessani minulle maksettiin kuuluvat palvelulisät täytenä ja loma ajatkin olivat täydet. Vaihdoin alaa vanhus puolelle, halusin olla varma että on minulle sopiva ja olin ensin työkokeilussa 3kk ja sitten kävin dementoituneiden vanhusten hoitoon ohjaavan koulutuksen. Aloitin työt -10 jolloin oltiin jo siirrytty soteen. Menetin kaikki palvelulisät ja lomat ja täytyi alkaa keräämään uudelleen?? Asia hiertää minua koska aina välillä saan kuulla ettei ne voi hävitä, eihän työhistoria mihinkään häviä ja samaa KVTES työtähän teet?? Nyt olen ollut 8vuotta ja minulla on vain yksi p.lisä ja lomapäiviä 28. Olen tätä asiaa kysellyt moneen otteeseen että onko oikein toimittu, mutta koskaan en saa selvää vastausta. Miten minun pitäisi menetellä?
aihealueelle Sopimukset 2 vuotta sitten
Omaa osaamista
Kysytty 2 vuotta sitten
Omaa osaamista
Muun kuin oman kunnan palveluksessa tehty työ kerryttää työkokemuslisäaikaa, jos siitä on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä. Samasta ammattialasta katsotaan aina olevan olennaista hyötyä. Kukin kunta päättää paikallisesti, mitä tarkoitetaan samalla ammattialalla ja mistä tehtävistä katsotaan olevan hyötyä. Kunnan pitää noudattaa samankaltaisissa tapauksissa yhtenäistä käytäntöä. Sinun kohdalla nykyinen kunta on päättänyt, että aikaisemmat tehtäväsi muussa kunnassa eivät ole saman ammattialan tehtäviä kuin nykyiset tehtäväsi eikä niistä ole olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissäsi. Voit pyytää luottamusmiestä tutkimaan, onko sinun kohdalla saman ammattialan ja olennaisen hyödyn tulkinta samanlainen kuin muilla kunnan työntekijöillä vastaavassa tilanteessa. Voit lukea lisää työkokemuslisästä KVTES-palkkausjärjestelmäoppaasta. Lataa opas täältä https://www.kt.fi/publications/2013-001
Nanna
Vastattu 2 vuotta sitten
Nanna