Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Osa-aikaisen vuosilomapäivien kuluminen

Hei, olen koulusihteeri ja teen 60% varsinaisesta toimistotyöajasta, vakituisesti ma, ke ja pe (22 h 5min.). Olen työskennellyt kunnassa jo kolme vuotta ja lomaa on järjestelmän mukaan kertynyt 28 päivää. Pidin viime vuonna lomaa neljä viikkoa putkeen heinäkuussa ja lomaani on kunnan mukaan sinä aikana kulunut 25 päivää. Jäljellä on 3 lomapäivää vuoden 2017 lomista. Onko tämä laskettu oikein? Nyt uusi loma pitäisi jo miettiä, mutta nyt kertyneiden 28 päivän lisäksi olisi mukava tietää paljonko edellisen vuoden lomista todella on pitämättä. KVTES:n ohjeet osa-aikaisen lomien kulumisesta ovat monimutkaiset eikä esimerkeistä löydy itselleni sopivaa.
aihealueelle Lomat ja vapaat 4 päivää sitten
Sihteerikkö
Kysytty 4 päivää sitten
Sihteerikkö

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Kun olet koko viikon lomalla vuosilomapäiviä kuluu 5. Neljän viikon lomalla siis 20. Arkipyhät eivät kuluta vuosilomapäiviä. Juhannusviikolla niitä kuluu 4. Jos pidät vajaan viikon pituisen loman, niin vuosilomapäiviä ovat loma-aikaan sisältyvät arkipäivät paitsi lauantai. Tarkemmin KVTES IV luku 6 § 3 mom. Kysy luottamusmieheltä lisää.
Kati
Vastattu 4 päivää sitten
Kati

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes