Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Hälytystyö lomalla?

Olen kiinteistöpäällikkö koulutus-kuntayhtymässä.Minulle kuuluu hälytystyöt 24/7. Kun teen lomalla hälytystyöt (arki- tai pyhäpäivä tai yöllä) voinko vaatia mitään ylimääräistä? Minulla on myös liukumatyöaika.
aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
tgr
Kysytty vuosi sitten
tgr
Teillä on ongelma, jos sinun on pakko lomallakin oleskella niin lähellä, että voit tarvittaessa hurauttaa töihin. Lue työsopimuksesi ja ota asia esille esimiesten kanssa. Ilmoita, että sinullakin on oikeus häiriöttömään vuosilomaan ja siksi tarvitaan sijainen hoitamaan hälytystyöt. Jos läsnäoloasi vaaditaan, niin pyydä vähintään saada lomapäivä (tuplattuna) muuna aikana ja rahakorvaus esim. ylityökorvaus sekä varallaolokorvaus koko siltä ajalta, jonka joudut päivystämään. Jos olet jonkun ammattiliiton jäsen, kysy sieltä neuvoa. Jos et ole, kannattaa tutustua hätätyö-, työaika- ja vuosilomamääräyksiin (kt.fi).
mutuna
Vastattu vuosi sitten
mutuna

Viranhaltijan vuosiloman siirtämisestä ja keskeyttämisestä määrätään KVTES IV luvun 11 § 5 momentissa. Muilta osin vastaus löytyy esim. Insinööriliiton sivuilta https://www.ilry.fi/palvelut/tyoelamahelppari/vuosiloma-ja-loman-keskeyttaminen
.
Vastattu vuosi sitten
.