Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Hälytystyö lomalla?

Olen kiinteistöpäällikkö koulutus-kuntayhtymässä.Minulle kuuluu hälytystyöt 24/7. Kun teen lomalla hälytystyöt (arki- tai pyhäpäivä tai yöllä) voinko vaatia mitään ylimääräistä? Minulla on myös liukumatyöaika.
aihealueelle Lomat ja vapaat 9 kuutautta sitten
tgr
Kysytty 9 kuutautta sitten
tgr
Teillä on ongelma, jos sinun on pakko lomallakin oleskella niin lähellä, että voit tarvittaessa hurauttaa töihin. Lue työsopimuksesi ja ota asia esille esimiesten kanssa. Ilmoita, että sinullakin on oikeus häiriöttömään vuosilomaan ja siksi tarvitaan sijainen hoitamaan hälytystyöt. Jos läsnäoloasi vaaditaan, niin pyydä vähintään saada lomapäivä (tuplattuna) muuna aikana ja rahakorvaus esim. ylityökorvaus sekä varallaolokorvaus koko siltä ajalta, jonka joudut päivystämään. Jos olet jonkun ammattiliiton jäsen, kysy sieltä neuvoa. Jos et ole, kannattaa tutustua hätätyö-, työaika- ja vuosilomamääräyksiin (kt.fi).
mutuna
Vastattu 9 kuutautta sitten
mutuna

Viranhaltijan vuosiloman siirtämisestä ja keskeyttämisestä määrätään KVTES IV luvun 11 § 5 momentissa. Muilta osin vastaus löytyy esim. Insinööriliiton sivuilta https://www.ilry.fi/palvelut/tyoelamahelppari/vuosiloma-ja-loman-keskeyttaminen
.
Vastattu 9 kuutautta sitten
.