Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Kiky työajanpidennys

Olen kuukausipalkkalainen jolla on työsopimuksessa 38.15 tuntia viikossa työaika. Kikyn myötä työaika piteni 38.75h viikossa. Eikö tämä ole työsopimukseni vastaista yksipuolisesti lisätä työaikaa ilman että kuukausipalkkaani nostetaan vastaamaan uutta pidempää työaikaa?
aihealueelle Työaika 9 kuutautta sitten
veliusa
Kysytty 9 kuutautta sitten
veliusa
Kuntien mallityösopimuksessa lukee "Työnantaja päättää työehtosopimuksen puitteissa työntekijään sovellettavasta työaikamuodosta ja sen muuttamisesta." sekä "Työsuhteen ALKAESSA säännöllinen työaika …. ". Tarkista omasi. Työmarkkinakeskusjärjestöt (KT, JUKO, JAU ja KOHO) sopivat 2016, että KVTES:n työaikamääräyksiä muutetaan ja työaikaa pidennetään keskimäärin 24 tuntia vuodessa ansiotasoa muuttamattta. Sen jälkeen viikkotyöaikasi piteni 30 min. Kysy selitystä omalta ammattiliitoltasi.
Aamu
Vastattu 9 kuutautta sitten
Aamu