Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kiky työajanpidennys

Olen kuukausipalkkalainen jolla on työsopimuksessa 38.15 tuntia viikossa työaika. Kikyn myötä työaika piteni 38.75h viikossa. Eikö tämä ole työsopimukseni vastaista yksipuolisesti lisätä työaikaa ilman että kuukausipalkkaani nostetaan vastaamaan uutta pidempää työaikaa?
aihealueelle Työaika 2 vuotta sitten
veliusa
Kysytty 2 vuotta sitten
veliusa
Kuntien mallityösopimuksessa lukee "Työnantaja päättää työehtosopimuksen puitteissa työntekijään sovellettavasta työaikamuodosta ja sen muuttamisesta." sekä "Työsuhteen ALKAESSA säännöllinen työaika …. ". Tarkista omasi. Työmarkkinakeskusjärjestöt (KT, JUKO, JAU ja KOHO) sopivat 2016, että KVTES:n työaikamääräyksiä muutetaan ja työaikaa pidennetään keskimäärin 24 tuntia vuodessa ansiotasoa muuttamattta. Sen jälkeen viikkotyöaikasi piteni 30 min. Kysy selitystä omalta ammattiliitoltasi.
Aamu
Vastattu 2 vuotta sitten
Aamu