Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

ateriakorvaus

Jos työntekijä syö normaalisti työpaikallaan esimerkkiruokailun asiakkaitten kanssa ja satunnaisesti retkipäivinä (yli 6 h) ruokailee asiakkaitten kanssa ravintolassa omalla kustannuksellaan, onko hän oikeutettu ateriakorvaukseen 10,25 €?
aihealueelle Matkat 2 vuotta sitten
Riku
Kysytty 2 vuotta sitten
Riku
Vaikuttaa virkamatkalta. Silloin sovelletaan liitteen 16, 11 §:n 1 momentin määräystä ateriakorvauksesta. Esitä matkalasku työnantajalle. Jos sitä ei hyväksytä, niin ota yhteyttä luottamusmieheen. Jos työnantaja pitää retkeä virantoimitusmatkana, niin se on sitä siihen saakka, kunnes toisin todistetaan. Siihen taidat tarvita luottamusmiehen apua. KT Kuntatyönantajien ohje työnantajille https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset
ppp
Vastattu 2 vuotta sitten
ppp

Hei! 

Jos sairaanhoitaja siirretään paikkaamaan hoitajapulaa toisaalle terveysasemalle esimiehen toimesta ja työmatkan pituus on 20 km ja työpäivän pituus sairaanhoitajalla alle 8h, niin onko oikeutettu ateriakorvaukseen vaikka päivärahaa ei saa?

tiia
Vastattu kuukausi sitten
tiia

Olet varmaankin saanut siirrosta kirjallisen määräyksen, josta selviää, onko kyse virka- tai virantoimitusmatkasta vai työnantajan oikeudesta siirtää työntekijä tilapäisesti toisiin tehtäviin. Ateriakorvaus koskee vain virka- ja virantoimitusmatkoja. Ehdot sen saamiseksi KVTES LIITE 16, 11 §. Sitä et minun mielestä saisi virantoimitusmatkaltakaan, jos siellä toisessa terveyskeskuksessa on mahdollisuus työpaikkaruokailuun.

Virka- ja virantoimitusmatkasta kerrotaan mm. tässä ohjeessa https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset. Jos kyse oli jommasta kummasta, tee matkalasku ja katso miten käy.

Sinua voisi koskea em. ohjeen kohta työmatkakustannuksista, kun toimipaikka on tilapäisesti siirretty.

Jos olet jäsen, niin ammattiliiton luottamusmieheltä saat varman vastauksen.

Jossu
Vastattu kuukausi sitten
Jossu