Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lounastauon vähentäminen työajasta

Hei, Teen liukuvaa työaikaa (toimistotyöaika 36:45 h/vk, 7:21 h/pv). 30 minuutin lounastauko ei sisälly työaikaan ja lounastauolla pitää käydä klo 11:00 - 13:30 välisenä aikana. Kuuluuko lounastauko vähentää työajasta, jos olen ollut jonain päivänä töissä esim. vain 1,5 tuntia klo 8:00 - 9:30 ja lopun päivää saldovapaalla?
aihealueelle Työaika 2 vuotta sitten
Epätietoinen
Kysytty 2 vuotta sitten
Epätietoinen
Jos vuorokauden työaika on enintään 6 tuntia, niin työpäivään ei kuulu ruokailutaukoa. Se voidaan antaa työntekijälle, jos hän sitä pyytää. Sitä ei saa sijoittaa työpäivän alkuun eikä loppuun. Lue Kvtes:n 3. luvun 33 § 2 mom. ja 25 §. Puhu esimiehesi kanssa ja ota tarpeen vaatiessa yhteyttä luottamusmieheen.
salaatti
Vastattu 2 vuotta sitten
salaatti

Työaika on normaalisti 7:21 h/pv, mutta voin liukuman puitteissa tehdä jonain päivänä lyhyemmän työpäivän. Esimerkiksi vain 1,5 h. Kyse on oikeastaan kellokortista/työajan seurannasta: kuuluuko lounastauko vähentää työajasta yllä mainitussa tapauksessa, kun en ole töissä lounastauon aikana ja teen poikkeuksellisesti todella lyhyen työpäivän? Jossain työajan seurantaohjelmassa lounastaukoa EI vähennetä ja jossain vähennetään. Kumpi on oikein?
Epätietoinen
Vastattu 2 vuotta sitten
Epätietoinen

Et ole varmaankaan ainoa kunnan työntekijä, jolla on liukuva työaika ja sama työajanseurantajärjestelmä. Jos se laskee väärin todellisesti tehdyt työtunnit, niin kunnassa on muitakin huolestuneita. Pyydä esimiestäsi selostamaan, miten järjestelmä toimii. Jos hän ei osaa, niin kysy, kuka voi kertoa sinulle vastaukset kysymyksiisi. Jos kukaan ei tiedä, niin ota yhteyttä luottamusmieheen.
tt
Vastattu 2 vuotta sitten
tt

Hei, jos säännöllinen työaikasi on yli 6 tuntia päivässä, niin lounas vähennetään myös niistä päivistä, joina teet alle 6 tuntia, eli myös osittaisista saldopäivistä.
Ikävä totuus
Vastattu 2 vuotta sitten
Ikävä totuus