Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Tuplavuoro?

Hei, onko todella näin ettei Kvtesin mukaan pitkään vuoroon jääminen(esimerkiksi jos sijaista ei yksinkertaisesti saada) ei ole millään muulla tapaa korvattavaa lisä/yli tai muuta työtä, kuin että saan ottaa tunnin tunnista kuluvien viikkojen aikana? Hämmästelen saamaani tietoa, koska olen ymmärtänyt hoitopuolella näitä korvattavan eri tavoin, kuin esimerkiksi sosiaalipuolella?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
tuplat kiitos
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos ko. viikolla tai työaikajaksolla oli arkipyhä tai jos teet osa-aikatyötä ja jos et ole jaksotyöajassa, niin voi olla, että tunnit olivat lisätyötä, joka korvataan 1:1, mutta ei niitä saa ripotella ympäriinsä, sanoo III luvun 23 §. Ota yhteyttä luottamusmieheen, niin asiasi selviää. Jos et ole liittynyt liittoon, pyydä esimiestä näyttämään pykälät, joiden perusteella on toimittu. KVTES:n yleis- ja toimistotyöajan lisä- ja ylityötä koskevat pykälät löytyvät III luvusta. Ennen 7.5.2018 yleis- ja toimistotyöaikaa koskevia määräyksiä luetaan viime vuoden sopimuskirjasta kvtes 2017. Sen jälkeen uudesta.
Dagmar
Vastattu