Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uurnanlaskupäivä

Hei! Meillä on uurnanlaskupäivä erikseen kuin siunaustilaisuus. Kyseessä on veljeni. Olenko oikeutettu vapaaseen päivään? Vaiko pitääkö alkaa taistelemaan esimiehen kanssa?
aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Ninnuli
Kysytty 2 vuotta sitten
Ninnuli
Vain hautajaispäivä (siunauspäivä) on Kvtes:n V luvun 11 §:n mukaan palkallinen vapaa-päivä.
E-L
Vastattu 2 vuotta sitten
E-L

Juuri huomasin, että en vastannut siihen, mitä kysyit. Työntekijöiden tasapuolisen kohtelun nimissä sinun pitää saada päivän pituinen harkinnan varainen työvapaa, jos sellaisia on myönnetty muillekin teidän kunnassa. Vain jos työtehtäväsi ovat sellaisia, että niitä ei voi jättää tekemättä ja niihin ei löydy mistään sijaista, niin voit jäädä ilman vapaata. Kannattaa tehdä työvapaahakemus mahdollisimman ajoissa, että työnantajalle jää aikaa etsiä sijainen tai järjestää työtehtäviä ao. päiväksi.
E-L
Vastattu 2 vuotta sitten
E-L