Voimia työtaisteluun kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosiloma

Minulla on määräaikainen alle vuoden (8 kk 2 vk) työsuhde Kunnalle. Työkokemuslisät on hyväksytty yli kymmenen vuotta 8% korotus. Aikaisemmin olen samassa kunnassa työskennellyt neljä vuotta. Miksi työnantaja sanoo, että minulle kuuluu kokonaisuudessaan vain 14 päivää lomaoikeutta vedoten työsuhteen kestoon, jos kuitenkin aikaisemmin on kertynyt se neljä vuotta. Miten tuo oikein on laskettu?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 4 vuotta sitten
Riitta
Kysytty

Hei, Oletko aloittanut tämän määräaikaisuuden suoraan tuon 4 vuoden perään, vai oletko välissä ollut työttömänä tai toisella työnantajalla? Jos et ole ollut yhtäjaksoisesti nykyisellä kunnalla työssä katsotaan lomakertymäsi tuon 8kk 2vk perusteella. Jos jatkat suoraan tuon neljän vuoden perään (enintään parin päivän sopimukseton aika välissä) samalla työnantajalla, katsotaan tuo 4v ja 8kk 2vk yhtenäiseksi ja lomakertymä muuttuu. Loman määräytymisestä on hyvät ohjeet kt:n sivuilla: https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma
X
Vastattu