Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

kokemuslisän siirtyminen mukana

siirtyykö kokemuslisä vuodet mukana, kun siirtyy tehtävästä toiseen ja kunnasta toiseen?
aihealueelle Muu aihe vuosi sitten
Maaret Merikukka
Kysytty vuosi sitten
Maaret Merikukka
Työkokemuslisäajat lasketaan uudessa työpaikassa uudestaan. Uudessa kunnassa työkokemuslisäaikaa kertyy aiemmista työsuhteista, jos työtehtävät ovat olleet samalta ammattialalta kuin uusi työ, tai jos niistä on uuden työnantajan arvion mukaan olennaista hyötyä uusissa tehtävissä. Kunnissa on erilaisia tulkintoja samasta ammattialasta ja olennaisesta hyödystä. Kannattanee ottaa työkokemuslisäaika puheeksi jo työsopimusta tehtäessä.
4
Vastattu vuosi sitten
4

Helsingin kaupungilla menee pärstäkertoimen mukaan ja palkkasihteeri päättää. Samastakaan työstä, samalla työnantajalla (Hgin kaupunki), samalla toimialalla ei kerry palveluslisään oikeuttavaa aikaa. Samaa työtä, samassa toimipisteessä ei pidetä "olennaisesti hyödyllisenä" enää kun esimies/esinainen vaihtuu tai palkkasihteeri vetää herneet nenään. Suosittelen lämpimästi opettelemaan kaupungin johtosäännöt, TESsin ja pyytämään kirjallisia perusteluja.
mielivaltaisesti määräytyvät lisät
Vastattu 11 kuukautta sitten
mielivaltaisesti määräytyvät lisät