Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

kokemuslisän siirtyminen mukana

siirtyykö kokemuslisä vuodet mukana, kun siirtyy tehtävästä toiseen ja kunnasta toiseen?
aihealueelle Muu aihe 9 kuutautta sitten
Maaret Merikukka
Kysytty 9 kuutautta sitten
Maaret Merikukka
Työkokemuslisäajat lasketaan uudessa työpaikassa uudestaan. Uudessa kunnassa työkokemuslisäaikaa kertyy aiemmista työsuhteista, jos työtehtävät ovat olleet samalta ammattialalta kuin uusi työ, tai jos niistä on uuden työnantajan arvion mukaan olennaista hyötyä uusissa tehtävissä. Kunnissa on erilaisia tulkintoja samasta ammattialasta ja olennaisesta hyödystä. Kannattanee ottaa työkokemuslisäaika puheeksi jo työsopimusta tehtäessä.
4
Vastattu 9 kuutautta sitten
4

Helsingin kaupungilla menee pärstäkertoimen mukaan ja palkkasihteeri päättää. Samastakaan työstä, samalla työnantajalla (Hgin kaupunki), samalla toimialalla ei kerry palveluslisään oikeuttavaa aikaa. Samaa työtä, samassa toimipisteessä ei pidetä "olennaisesti hyödyllisenä" enää kun esimies/esinainen vaihtuu tai palkkasihteeri vetää herneet nenään. Suosittelen lämpimästi opettelemaan kaupungin johtosäännöt, TESsin ja pyytämään kirjallisia perusteluja.
mielivaltaisesti määräytyvät lisät
Vastattu 3 kuutautta sitten
mielivaltaisesti määräytyvät lisät