Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Onnistuuko määräaikaisesta työsuhteesta irtisanoutuminen?

Työsopimuksessa (2 vuoden määräaikainen työsopimus) lukee, että irtisanomisaika määräytyy KVTES:in mukaan. Onko työntekijän mahdollista irtisanoutua ennen määräaikaisuuden päättymistä/päättää määräaikaisuus aiemmin kuin sopimuksessa lukee? Mikä on irtisanoutumisaika?
aihealueelle Muu aihe 2 vuotta sitten
Jaana
Kysytty 2 vuotta sitten
Jaana
KVTESn mukaan määräaikaisella viranhaltijalla on 14 päivän irtisanomisaika, mutta työntekijällä ei ole. Jos työntekijä haluaa lopettaa ennen määräajan umpeutumista, hänen pitää sopia esimiehen/työnantajan kanssa uudesta päättymispäivästä. Jos sopiminen ei onnistu, niin sitten voi ilmoittaa jonain päivänä, että tämä oli nyt tässä. Mene siis puhumaan esimiehesi kanssa.
Reija
Vastattu 2 vuotta sitten
Reija