Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sivutoimiselle kuukausipalkka?

Jos tekee kunnassa muutaman kuukauden parina päivänä viikossa alle 20h töitä niin kuuluuko palkka maksaa kk- vai tuntipalkkana vai onko se soviteltavissa? Kuuluuko sivutoimisestakin työstä saada lomaraha määräaikaisen työsuhteen loppuessa? Jos työsopimus loppuu heinäkuun 10pv, niin kuuluuko tällaisessa tapauksessa maksaa kuukausipalkka vielä koko heinäkuultakin vai 10 pvn mukaan? Kuukaudessa kun tulee viikkotunteja yhteensä enemmän kuin työsopimuksessa mainittu viikkotuntimäärä, koska kuukaudessa on yleensä aina enemmän päiviä kuin tasan neljä viikkoa.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 3 vuotta sitten
Suvi
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Tuntipalkkaa maksetaan, kun palvelussuhde kestää enintään 12 kalenteripäivää. Muulloin maksetaan kk-palkkaa, joka on yhtä monta prosenttia kokoaikaisen palkasta kuin työaika täydestä säännöllisestä työajasta. Jos viikon/työaikajakson tuntimäärä ylittää sovitun, niin ylimenevistä maksetaan lisätyökorvaus ttai annetaan vastaava vapaa kts. KVTESin 3. luvun 13§.
Seija
Vastattu

Niiltä kuukausilta, joissa sinulla on vähintään 35 työtuntia, kertyy vuosilomapäiviä.Työsuhteen päättyessä maksetaan lomakorvaus pitämättömiltä vuosilomapäiviltä. Lomarahaa kertyy samoilla perusteilla. Jos työsuhde päättyy 10. heinäkuuta, niin heinäkuun palkka lasketaan jakamalla kk-palkka luvulla 31 ja kertomalla tulos luvulla 10.
Kati
Vastattu