Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lomapäivät rahana

Hei. Onko oikein, että en saa lomapäiviäni rahana vaikka en palaa työpaikalleni ainakaan 3-5v ammatillisen kuntoutuksen ja äitiysloman takia? Voiko työnantaja pantata päiviä noin kauan? Vaihtoehdot ovat: irtisano itsesi tai pidä lomasi vaikka olen sairaslomalla. En tahdo tehdä kumpaakaan. Perusteluja en ole saanut että miksi päiviä pantataan vaan kukaan ei vastaa kysymykseeni ja asia siirretään aina toiselle henkilölle.
aihealueelle Lomat ja vapaat 8 kuutautta sitten
J
Kysytty 8 kuutautta sitten
J
Työnantaja ei voi jättää kertyneitä vuosilomia antamatta edes silloin, kun työntekijä on pitkällä virka/työvapaalla. Työnantaja keskeyttää vapaan vuosiloman ajaksi ja maksaa lomapalkan. Osoitteessa https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kerrotaan lisää kohdassa Vuosiloman myöntäminen henkilön ollessa pitkällä työ- tai virkavapaalla. Jos olet liittynyt liittoon, ota yhteyttä luottamusmieheen. Hän osaa auttaa sinua.
Kati
Vastattu 8 kuutautta sitten
Kati