Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomapäivät rahana

Hei. Onko oikein, että en saa lomapäiviäni rahana vaikka en palaa työpaikalleni ainakaan 3-5v ammatillisen kuntoutuksen ja äitiysloman takia? Voiko työnantaja pantata päiviä noin kauan? Vaihtoehdot ovat: irtisano itsesi tai pidä lomasi vaikka olen sairaslomalla. En tahdo tehdä kumpaakaan. Perusteluja en ole saanut että miksi päiviä pantataan vaan kukaan ei vastaa kysymykseeni ja asia siirretään aina toiselle henkilölle.
aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
J
Kysytty 2 vuotta sitten
J
Työnantaja ei voi jättää kertyneitä vuosilomia antamatta edes silloin, kun työntekijä on pitkällä virka/työvapaalla. Työnantaja keskeyttää vapaan vuosiloman ajaksi ja maksaa lomapalkan. Osoitteessa https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma kerrotaan lisää kohdassa Vuosiloman myöntäminen henkilön ollessa pitkällä työ- tai virkavapaalla. Jos olet liittynyt liittoon, ota yhteyttä luottamusmieheen. Hän osaa auttaa sinua.
Kati
Vastattu 2 vuotta sitten
Kati