Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työmatka työaikaa

Työskentelen etsivänä nuorisotyöntekijänä. Työmatkat, joissa kuljetan nuorta ovat työaikaa, mutta mietin, että vaikka minulla ei ole nuorta mukana, teen useasti työtehtäviä, matkankin aikana. Miten näistä on sovittu vai pitääkö tapauskohtaisesti asiasta sopia esimiehen kanssa?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
HOP
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Puhu esimiehesi kanssa. Pääsääntöisesti ne matkat, jotka kuljet työpäivän aikana ovat virantoimitusmatkoja ja lasketaan työaikaan. Kun kuljet aamulla asunnolta pysyvälle työpaikalle ja päivän loputtua takaisin, kuljet omalla ajalla. Ennen kuin puhut esimiehesi kanssa lue kunnan matkustussääntö, jos sellainen on, ja kvtessin liitteestä 16 työmatkoja ja virantoimitusmatkoja koskevat määräykset tai vähintään tämä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset että tiedät, mitä on yleisesti sovittu ja ohjeistettu. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, ota selvää liiton näkemyksestä kysymällä esim. ammattiliittosi jäseniä edustavalta luottamusmieheltä.
Ke
Vastattu

Luettavien listasta puuttuu Kvtes:n 3 luvun 4 §:n 2 momentin 2 kohta matka-ajan lukemisesta työaikaan.
huomautus
Vastattu