Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Työmatka työaikaa

Työskentelen etsivänä nuorisotyöntekijänä. Työmatkat, joissa kuljetan nuorta ovat työaikaa, mutta mietin, että vaikka minulla ei ole nuorta mukana, teen useasti työtehtäviä, matkankin aikana. Miten näistä on sovittu vai pitääkö tapauskohtaisesti asiasta sopia esimiehen kanssa?
aihealueelle Työaika 8 kuutautta sitten
HOP
Kysytty 8 kuutautta sitten
HOP
Puhu esimiehesi kanssa. Pääsääntöisesti ne matkat, jotka kuljet työpäivän aikana ovat virantoimitusmatkoja ja lasketaan työaikaan. Kun kuljet aamulla asunnolta pysyvälle työpaikalle ja päivän loputtua takaisin, kuljet omalla ajalla. Ennen kuin puhut esimiehesi kanssa lue kunnan matkustussääntö, jos sellainen on, ja kvtessin liitteestä 16 työmatkoja ja virantoimitusmatkoja koskevat määräykset tai vähintään tämä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset että tiedät, mitä on yleisesti sovittu ja ohjeistettu. Jos olet liittynyt ammattiliittoon, ota selvää liiton näkemyksestä kysymällä esim. ammattiliittosi jäseniä edustavalta luottamusmieheltä.
Ke
Vastattu 8 kuutautta sitten
Ke

Luettavien listasta puuttuu Kvtes:n 3 luvun 4 §:n 2 momentin 2 kohta matka-ajan lukemisesta työaikaan.
huomautus
Vastattu 8 kuutautta sitten
huomautus