Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Epäpätevän open palkka

Opettajan työ on kokopäiväinen,kun tunteja kertyy viikossa min.16h. Miten kuukausipalkka suhteutetaan,kun useimmiten tunteja kuitenkin enemmän kuin tuo 16h/vko? Jos esim. epäpätevän opettajan palkkaluokka joku vakio,niin onko kk-palkka sama riippumatta tuntimäärästä?
aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Jyri
Kysytty 2 vuotta sitten
Jyri
Jos viikkotunteja on vähemmän kuin opetusvelvollisuus, niin kk- palkka on yhtä monta prosenttia täydestä varsinaisesta palkasta kuin viikkotunnit ovat opetusvelvollisuudesta. Esim. jos sinulla on 18 viikkotuntia ja opetusvelvollisuus on 24, niin palkka on 18/24 = 75 % täydestä palkasta.
Etta
Vastattu 2 vuotta sitten
Etta

Jos viikkotuntimäärä ylittää opetusvelvollisuuden, niin ylimenevistä tunneista maksetaan yliuntipalkkio joko kuukausittain tai kertatunteina riippuen siitä kestääkö virkasuhde koko lukuvuoden vai ei. Laskukaavat löytyvät OVTES:ista osiosta A 26-27 pykälistä. https://www.kt.fi/sopimukset/ovtes/2018/osio-a-yleinen/virkasuhteisen-opetushenkiloston-palkkaus
M
Vastattu 2 vuotta sitten
M

Mutta pitäisikö uunituoreen kvtes-tulkinnan mukaan epäpätevälle opettajalle maksaa samaa palkaa kuin pätevällekin, jos hänen tehtäviensä ei voida osoittaa olevan vähemmän vaativia?
Onni
Vastattu 2 vuotta sitten
Onni

Opettajien palkkaan noudatetaan OVTES:n määräyksiä. Esim. peruskoulun opettajien palkat on hinnoiteltu suoritetun tutkinnon ja saavutetun kelpoisuuden mukaan. Ammatillisilla opettajilla palkka riippuu suoritetusta tutkinnosta ja kelpoisuuden puuttumisesta tehdään epäpätevyysalennus. https://www.kt.fi/sopimukset/ovtes/palkat-palkkiot
M
Vastattu 2 vuotta sitten
M

Jos pian valmistuva luokanopettaja ottaa määräaikaisen työn vastaan ennen kuin saa luokanopettajan pätevyyden osoittavan tutkintodistuksen, palkataanko hänet epäpätevänä vaikka kaikki opinnot olisikin suoritettu? Mikäli opettaja palkataan epäpätevänä, muuttuuko palkka kesken määräaikaisuuden sitten, kun tutkintotodistus on saapunut?
L
Vastattu vuosi sitten
L

Saat kelpoisen opettajan palkkaa vasta sitten, kun sinulla on tutkintotodistus. Korkeampaa palkkaa aletaan maksaa tutkintotodistuksen esittämistä seuraavan kuukauden alusta lukien. Elikkä jos esität tutkintotodistuksen lokakuussa työnantajalle, niin saat kelpoisen palkkaa marraskuun alusta lukien.
vippe
Vastattu vuosi sitten
vippe