Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Epäpätevyys alennus

Hei. Olen kunnalla töissä varhaiskasvatuksessa lastenhoitajana. Opinnot ovat viittä vaille valmiit. Teen samoja työtehtäviä kuin muut lastenhoitajat työpaikassani. Onko oikein että palkasta lähtee 10% epäpätevyys alennusta?
aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Nina
Kysytty 2 vuotta sitten
Nina
Ota yhteyttä luottamusmieheen tai liitoon, jotta voidaan tutkia kuulutko sinäkin niihin, joille on tehty aiheeton epäpätevyysalennus. Kvtes:n II luvun 9 §:n 2 momentissa määrätään; Riippumatta siitä täyttääkö viranhaltija/työntekijä tehtävään edellytetyt lakisääteiset tai toimivaltaisen viranomaisen päättämät kelpoisuusvaatimukset on tehtäväkohtainen palkka ensisijaisesti määriteltävä tehtävän vaativuuden perusteella. Mikäli viranhaltija/työntekijä ei täytä em. kelpoisuusvaatimuksia voi tehtäväkohtainen palkka kuitenkin olla enintään 10 % alempi kuin palkkahinnoittelun ao. palkkausmääräys edellyttää. jne.
HH
Vastattu 2 vuotta sitten
HH

Jos et ole vielä liittynyt ammattiliittoon, puhu esimiehesi kanssa ja pyydä perustelemaan epäpätevyysalennus. Tästä voi olla sinulle apua https://www.jhl.fi/wp-content/uploads/2018/05/tehtvien-vaativuus-mrittelee-tehtvkohtaisen-palkan-tason.pdf
HH
Vastattu 2 vuotta sitten
HH