Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Onko työntekijän pakko suostua Onko työntekijän pakko suostua kokonaistyöaikaan?

Onko työntekijän pakko suostua kokonaistyöaikaan? Jos on vuosia jo ollut liian vähän työntekijöitä ja yksi työntekijä yrittää hoitaa tehtävänsä, jolloin hänelle tulee väkisinkin ylitöitä, niin lähiesimies ehdottaa kokonaistyöaikaa. Olen liukuvassa työajassa(20 h miinusta-20 h plussaa) ja osan työstä johtuvista työajan riittämättömyydestä olen yrittänyt hoitaa ylitöitä vähentämällä siten, että kellokorttikertymistä on otettu 5 päivää 1:1 vapaana (välillä 8/2013-4/2014). Samalla välillä varsinaisia ylitöitä, joihin olen kysynyt erikseen sähköpostilla luvan, on ollut 33,33 tuntia (joista siis tulee aikakorotettuna 57,68 tuntia-kaikki ilta-, la- ja iltalisät siis korvataan aikana). Yhteensä ko. ajalla kellokorttikertymistä ja luvallisista ylitöistä kertyy 95 h 55 min. Nyt lähiesimies esittää kokonaistyöaikaa vaikka jo vuosia työvoimana on käytetty myös työmarkkinatukityöntekijöitä (joilla on lyhennetty työaika). Elikkä jos syys ylitöihin ei johdu työntekijästä vaan siitä, että työntekijöitä ei ole tarvittavien tehtävien hoitoon tarpeeksi, niin onko oikea ratkaisu laittaa sille ainoalle työntekijälle kokonaistyöaikaa ja hoitaa ylityöongelma (ja siitä seuraavat vapaat) pois päiväjärjestyksestä. Nyt jo ruokataukoni on sen aikaa, että eväsleivät syön äkkiä, työhankintoja ja nettihakuja työasoiden selventämiseksi teen iltaisin ja viikonloppuisin omalla ajallani. Toisen vakituisen työntekijän tarve on ollut jo ainakin 10 vuotta.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 10 vuotta sitten
Matti
Kysytty

Mitähän kokonaistyöaikaa esimiehesi esittää? Minun käsittääkseni KVTES:ssa ei ole kokonaistyöaikaa. Vai oletko opetusalalla? Siellä on joillakin kokonaistyöaika, jossa noudatetaan soveltuvin osin toimistotyöaikaa. Ota yhteyttä luottamusmieheesi. Hän selvittää, voiko esimiehesi muuttaa työaikaasi. Se nimittäin riippuu siitä, minkälaiseen työaikaan sinua ollaan laittamassa. Liity liittoon, jos et ole jäsen. Sinun ei pidä jättää ruoka- ja kahvitaukoja pitämättä, eikä tehdä työtä vapaa-ajalla. Muuten näyttää siltä, että pystyt tekemään työsi normaalin työajan puitteissa. Puhu työsuojeluvaltuutetun kanssa.
poikkis
Vastattu