Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Määräaikaisen työsuhteen irtisanoutuminen

Työsopimuksessa (alle vuoden pituinen määräaikainen työsopimus) lukee, että irtisanomisaika määräytyy KVTES:in mukaan. Onko työntekijän mahdollista irtisanoutua ennen määräaikaisen työsuhteen päättymistä aiemmin kuin sopimuksessa lukee? Entä täytyykö irtisanoutumiselle olla jokin painava syy, vai riittääkö vain esim. työpaikan vaihdos tai opiskelujen aloittaminen? Ks. kysymys on aiemmin kysytty nimimerkillä naunau, mutten löytänyt enää vastausta kysymyksiin.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 5 vuotta sitten
Rosa Nguyen
Kysytty

KVTES:n määräys irtisanomisajoista, ei koske määräaikaisia työsopimuksia. Sinulla ei ole irtisanomisaikaa, vaan sopimus päättyy sovittuna päivänä, mutta voit tietenkin sopia työnantajan kanssa määräajan lyhentämisestä eli työsuhteen päättymisestä sovittua aiemmin. Mene siis puhumaan esimiehesi kanssa. Työnantaja suostuu varmimmin, jos pyydät määräajan lyhentämistä hyvissä ajoin ennen kuin haluat lopettaa varsinkin, jos sinun tilalle pitää etsiä uusi työntekijä. Jos sattuisi niin, että työnantaja ei suostu, mikä on erittäin epätodennäköistä, niin sitten purat työsopimuksessa jonain päivänä eli kerrot, että lopetat, etkä tule enää seuraavaan työvuoroon.
Seija
Vastattu