Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Määräaikaisen työsuhteen irtisanoutuminen

Työsopimuksessa (alle vuoden pituinen määräaikainen työsopimus) lukee, että irtisanomisaika määräytyy KVTES:in mukaan. Onko työntekijän mahdollista irtisanoutua ennen määräaikaisen työsuhteen päättymistä aiemmin kuin sopimuksessa lukee? Entä täytyykö irtisanoutumiselle olla jokin painava syy, vai riittääkö vain esim. työpaikan vaihdos tai opiskelujen aloittaminen? Ks. kysymys on aiemmin kysytty nimimerkillä naunau, mutten löytänyt enää vastausta kysymyksiin.
aihealueelle Sopimukset 6 kuutautta sitten
Rosa Nguyen
Kysytty 6 kuutautta sitten
Rosa Nguyen
KVTES:n määräys irtisanomisajoista, ei koske määräaikaisia työsopimuksia. Sinulla ei ole irtisanomisaikaa, vaan sopimus päättyy sovittuna päivänä, mutta voit tietenkin sopia työnantajan kanssa määräajan lyhentämisestä eli työsuhteen päättymisestä sovittua aiemmin. Mene siis puhumaan esimiehesi kanssa. Työnantaja suostuu varmimmin, jos pyydät määräajan lyhentämistä hyvissä ajoin ennen kuin haluat lopettaa varsinkin, jos sinun tilalle pitää etsiä uusi työntekijä. Jos sattuisi niin, että työnantaja ei suostu, mikä on erittäin epätodennäköistä, niin sitten purat työsopimuksessa jonain päivänä eli kerrot, että lopetat, etkä tule enää seuraavaan työvuoroon.
Seija
Vastattu 6 kuutautta sitten
Seija