Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Loma-asiaa

Yritin lueskella kvtessiä tarkkaan mutta en löytänyt kohtaa joka kieltää/mahdollistaa pitämättä jääneiden lomapäivien maksamisen rahana vaikka työsuhde jatkuu. Onko tällaista pykälää olemassa?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 kuutautta sitten
Anne Korpi
Kysytty 6 kuutautta sitten
Anne Korpi
Ei ole sellaista pykälää, koska työnantaja ei voi lain mukaan jättää vuosilomaa antamatta. Niinpä jopa pitkällä työ- tai virkavapaalla oleville annetaan vuosiloma keskeyttämällä virkavapaa vuosiloman ajaksi ja maksamalla vuosilomapalkka, tai sovitaan loman säästämisestä.
Kuha
Vastattu 6 kuutautta sitten
Kuha

Vuosiloman maksaminen lomakorvauksena palvelussuhteen aikana poikkeustilanteissa KVTES IV luku 16 § Pääsääntöisesti lomakorvaus voidaan maksaa vain palvelussuhteen päättyessä, jolloin lomakorvausta maksetaan siltä osin kuin vuosilomia on pitämättä. Poikkeuksia tähän pääsääntöön on esitetty vuosilomaluvun 11 ja 17 §:ssä. Vuosilomaluvun 11 § sisältää määräykset vuosilomakorvauksen maksamisesta tilanteessa, jossa sairauden vuoksi siirrettyä vuosilomaa ei voida pitää. Vuosilomaluvun 17 §:n mukaisesti lomakorvaus maksetaan myös, kun viranhaltija/työntekijä lähtee suorittamaan asepalvelusta, vapaaehtoista asepalvelusta tai siviilipalvelusta. Lähde https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma
Kopsasin
Vastattu 6 kuutautta sitten
Kopsasin