Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Sijaisuuden tekeminen toiseen kaupunkiin missä virka on

Hei! Olen virassa yhdelle kaupungille ja parhaillaan hoitovapaalla kotona hoitamassa pian kaksi vuotta täyttävää lastamme. Olen lupautunut mennä tekemään sijaisuuden toiselle kaupungille (jossa virkani on) tulevana syksynä. Työaikani on 50% normaalityöajasta. Lapsemme aloittaa päivähoidossa, jossa hän on tuon 50% työaikani verran. Onko minun irtisanouduttava virastani? Ja onko kaupungilla oikeus irtisanoa minut koska teen sijaisuuden toiselle kaupungille?
aihealueelle Sopimukset 6 kuutautta sitten
Katariina
Kysytty 6 kuutautta sitten
Katariina
Jos olet viranhaltija,sinun pitää ilmooittaa työnantajalle, että sinulla on sivutyö. Työntekijän ei tarvitse ilmoittaa. Työnantajasi voi epäillä, että käytät väärin sinulle myönnettyä hoitovapaata varsinkin, kun lapsi on menossa hoitoon päiväkotiin. Varaudu siis selittämään tätä. Jos olet ammattiliiton jäsen, niin keskustele luottamusmiehen kanssa. Häneltä saan neuvoja, joihin voi luottaa.
Kuha
Vastattu 6 kuutautta sitten
Kuha