Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lomarahn vaihtaminen vapaaksi

Hei, tuli mahdollisuus vaihtaa 28 lomapäivän lisäksi lomarahaa 9:ltä päivältä vapaiksi. Yllätyksenä päiviä ei laskettukaan päiväkohtaista palkkaa vähentäen lomarahasta, vaan maksettiin vain kuukauden ajalta lomaraha, joka on suunnilleen yhden päivän palkka. Onko tämä todella laskentatapa?
aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
Janita
Kysytty 7 kuukautta sitten
Janita
Lomarahan vaihtamista koskevat määräykset löytyvät Kvtes:n liitteestä 15 https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2018/sopimusmaarays-lomarahan-vaihtamisesta-vapaaksi. Lomarahan suuruudesta on sovittu oheisessa sopimuksessa https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/yleiskirje1801hnk-KVTES-liite6.pdf Luottamusmies voi katsoa, onko laskettu oikein.
Avuksi?
Vastattu 7 kuukautta sitten
Avuksi?

Jos lomarahavapaista ei ole sovittu paikallisesti muuta, niin noudatetaan KVTES:n liitteen 15 määräyksiä. Silloin lomarahavapaa on 35 % vuosilomapäivien määrästä. Jos pidät ne kaikki vapaana, niin lomarahaa ei jää ollenkaan maksettavaksi. Lomarahavapaan ajalta maksetaan varsinaista palkkaa, kuten vuosilomaltakin.
Kati
Vastattu 7 kuukautta sitten
Kati