Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomarahn vaihtaminen vapaaksi

Hei, tuli mahdollisuus vaihtaa 28 lomapäivän lisäksi lomarahaa 9:ltä päivältä vapaiksi. Yllätyksenä päiviä ei laskettukaan päiväkohtaista palkkaa vähentäen lomarahasta, vaan maksettiin vain kuukauden ajalta lomaraha, joka on suunnilleen yhden päivän palkka. Onko tämä todella laskentatapa?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
Janita
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Lomarahan vaihtamista koskevat määräykset löytyvät Kvtes:n liitteestä 15 https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2018/sopimusmaarays-lomarahan-vaihtamisesta-vapaaksi. Lomarahan suuruudesta on sovittu oheisessa sopimuksessa https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/yleiskirje1801hnk-KVTES-liite6.pdf Luottamusmies voi katsoa, onko laskettu oikein.
Avuksi?
Vastattu

Jos lomarahavapaista ei ole sovittu paikallisesti muuta, niin noudatetaan KVTES:n liitteen 15 määräyksiä. Silloin lomarahavapaa on 35 % vuosilomapäivien määrästä. Jos pidät ne kaikki vapaana, niin lomarahaa ei jää ollenkaan maksettavaksi. Lomarahavapaan ajalta maksetaan varsinaista palkkaa, kuten vuosilomaltakin.
Kati
Vastattu