Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Puheluun vastaaminen lomalla

Terve. Kysyisin semmoista että, mitä tes sanoo siitä jos olet vuosilomalla ja työnantaja koittaa tavoittaa sinua puhelimella tai vaikka spostilla niin ONKO PAKKO VASTATA?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
Teme
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Vuosiloma on vapaa-aikaa. Silloin työntekijän ei tarvitse tehdä työtehtäviä. Siitä seuraa, että työpuheluihin ja työsähköposteihin ei ole pakko vastata. Kannattaisi ehkä kuitenkin vastata yhteen, jos esimies yrittää kovasti tavoitella, ja kertoa olevansa lomalla. Jos kuitenkin lupautuu vapaaehtoisesti suorittamaan jonkin työtehtävän eli keskeyttämään lomansa, niin pitää samalla sopia, miten se korvataan. Jos olet viranhaltija, niin kannattaisi ottaa selville, miksi esimies soittelee. Lue määräys viranhaltijan vuosiloman keskeyttämisestä KVTES IV luku 11 § 5 mom. Jos olet esimies, niin suosittelen vastaamista.
Lisa
Vastattu