Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Puheluun vastaaminen lomalla

Terve. Kysyisin semmoista että, mitä tes sanoo siitä jos olet vuosilomalla ja työnantaja koittaa tavoittaa sinua puhelimella tai vaikka spostilla niin ONKO PAKKO VASTATA?
aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
Teme
Kysytty 7 kuukautta sitten
Teme
Vuosiloma on vapaa-aikaa. Silloin työntekijän ei tarvitse tehdä työtehtäviä. Siitä seuraa, että työpuheluihin ja työsähköposteihin ei ole pakko vastata. Kannattaisi ehkä kuitenkin vastata yhteen, jos esimies yrittää kovasti tavoitella, ja kertoa olevansa lomalla. Jos kuitenkin lupautuu vapaaehtoisesti suorittamaan jonkin työtehtävän eli keskeyttämään lomansa, niin pitää samalla sopia, miten se korvataan. Jos olet viranhaltija, niin kannattaisi ottaa selville, miksi esimies soittelee. Lue määräys viranhaltijan vuosiloman keskeyttämisestä KVTES IV luku 11 § 5 mom. Jos olet esimies, niin suosittelen vastaamista.
Lisa
Vastattu 7 kuukautta sitten
Lisa