Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Päivärahasta

Olen vakitoimessa sairaanhoitopiirilla jolla on toimipisteitä maakunnassamme. Minut voidaan määrätä töihin näihin maakunnan toimipisteisiin ( jotka ovat kodistani noin 30-50km päässä) lyhyelläkin varotusajalla esim sairastapauksissa. Saan työmatkasta kilometrikorvaukset sikäli kun se ylittää normaalin työmatkani osuuden. Mutta nyt olen miettinyt , että olisinko oikeutettu näistä komennuksista myös päivä-/osapäivärahaan ?? Työpäiväni kesto on 8h ja työmatka on aina omaa aikaa.
aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Rita
Kysytty 2 vuotta sitten
Rita
Oletko matkalaskussa laskuttanut päivärahaa? Onko sen maksamatta jättämistä perusteltu? Päivärahan saaminen riippuu siitä, onko kyseessä virkamatka vai virantoimitusmatka. Lue tämä https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset ja käy puhumassa esimiehen tai luottamusmiehen kanssa.
Seija
Vastattu 2 vuotta sitten
Seija