Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Ryhmäavustaja vastuu

Voiko ryhmäavustaja tehdä yksin ns. äärivuoroja? Esim. on viimeisenä päiväkodilla ja lapsia jää yli neljä. Ryhmäavustaja ei ole kuitenkaan kasvatusvastuullinen. Mikä on vastuussa jos jotain tapahtuu?
aihealueelle Muu aihe 2 vuotta sitten
Teija Rajala
Kysytty 2 vuotta sitten
Teija Rajala
Olen sitä mieltä, että vastuu on työvuoron määränneellä päiväkodin johtajalla edellyttäen tietenkin, että hoidat sinulle määrätyn vuoron niin hyvin kuin pystyt. Valitettavasti et voi suoralta kädeltä kieltäytyä tekemästä ko. vuoroja, koska työnantajalla on työnjohto-oikeus ja lisäksi kunta-alalla työntekijä on velvollinen tilapäisesti (huom. siis tilapäisesti)siirtymään muihinkin kuin työsopimuksessa sovittuihin tehtäviin, joita voidaan hänen koulutuksensa ja työkokemuksensa huomioon ottaen pitää hänelle sopivina (KVTES I luku 10 §). Voin olla väärässäkin, joten sinun on syytä kysyä nämä kysymyksesi joltain luotettavalta taholta esim. luottamusmieheltä tai työsuojeluvaltuutetulta, jotta saat oikeita vastauksia.
Etta
Vastattu 2 vuotta sitten
Etta