Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Ryhmäavustaja vastuu

Voiko ryhmäavustaja tehdä yksin ns. äärivuoroja? Esim. on viimeisenä päiväkodilla ja lapsia jää yli neljä. Ryhmäavustaja ei ole kuitenkaan kasvatusvastuullinen. Mikä on vastuussa jos jotain tapahtuu?
aihealueelle Muu aihe 5 kuutautta sitten
Teija Rajala
Kysytty 5 kuutautta sitten
Teija Rajala
Olen sitä mieltä, että vastuu on työvuoron määränneellä päiväkodin johtajalla edellyttäen tietenkin, että hoidat sinulle määrätyn vuoron niin hyvin kuin pystyt. Valitettavasti et voi suoralta kädeltä kieltäytyä tekemästä ko. vuoroja, koska työnantajalla on työnjohto-oikeus ja lisäksi kunta-alalla työntekijä on velvollinen tilapäisesti (huom. siis tilapäisesti)siirtymään muihinkin kuin työsopimuksessa sovittuihin tehtäviin, joita voidaan hänen koulutuksensa ja työkokemuksensa huomioon ottaen pitää hänelle sopivina (KVTES I luku 10 §). Voin olla väärässäkin, joten sinun on syytä kysyä nämä kysymyksesi joltain luotettavalta taholta esim. luottamusmieheltä tai työsuojeluvaltuutetulta, jotta saat oikeita vastauksia.
Etta
Vastattu 5 kuutautta sitten
Etta