Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

vuosilomaan oikeuttava työpäivien määrä kuukaudessa

Kuinka monta työpäivää on pidettävä lomaa kalenterikuukauden aikana jotta se kerryttää lomaoikeutta? Työnantaja on ehdottanut että pidän kertynyttä lomaa sairauslomani aikana. Haluan anoa lomani per kk niin että se kerryttäisi lomapäiviä, mutta en kuluttaisi sitä yhtään enempää.
aihealueelle Lomat ja vapaat 11 kuukautta sitten
Nilla
Kysytty 11 kuukautta sitten
Nilla
Vuosilomalla olo on työssäolon veroista aikaa vuosilomaan oikeuttavia kalenterikuukausia laskettaessa. KVTES IV luku 4 §. Ei siis vaikuta loman kertymiseen. Työnantaja määrää loman ajankohdan kuultuaan toiveesi.
pp
Vastattu 11 kuukautta sitten
pp

Löytyi vastaus luku 4: "Täysi lomanmääräytymiskuukausi on lomakautta edeltävän lomanmääräytymisvuoden sellainen kalenterikuukausi, jonka aikana viranhaltija/työntekijä on ollut työssä vähintään 35 työtuntia tai 14 työpäivää ja jonka aikana yhtäjaksoinen palvelussuhde on kestänyt vähintään 16 kalenteripäivää." Olen käsittääkseni edelleen palvelussuhteessa (täysiaikaisesti, vaikka s-lomalla), joten 14 työpäivää lomaa per kk oikeuttaa vuosilomaan ko. kuukaudelta. Korjatkaa jos olen ymmärtänyt väärin. Nilla
Nilla
Vastattu 11 kuukautta sitten
Nilla

Niin kauan kuin olet palkallisella vuosilomalla, ei ole väliä, miten pitkä sairausloman keskeyttävä vuosiloma on, sillä palkallisen sairausloman aika on työssäolon veroista aikaa. Jos sairauslomasi on kestänyt niin kauan, että sinulla ei ole enää oikeutta sairausajan palkkaan, niin silloin vuosiloma tekee kuukaudesta lomanmääräytymiskuukauden tai ei. Nimittäin työssäolon veroisissa päivissä katsotaan olevan niin monta työtuntia kuin työssä ollessa olisi ja lomanmääräytymiskuukauteen tarvitaan vähintään 35 tuntia. Ei ollut kovin hyvä selitys. Luottamusmies osaa selittää paremmin.
E-L
Vastattu 11 kuukautta sitten
E-L