Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

sairausajan palkka yötyössä

Hei! Teen yötyötä ja jouduin jäämään usemman kuukauden sairaslomalle. Tuloni putosi 1000 euroa kuukaudessa, koska yölisiä ei makseta sairasloman ajalta, näin minulle kerrottiin palkoista. Mielestäni tämä on kohtuutonta. Tämä johtaa siihen, että olisin mieluummin sairaana töissä, koska talouteni ei kestä noin isoa pudotusta palkkaan. Työkaverini, jotka tekevät kolmivuorotyötä, eivät juurikaan kärsi palkanalennuksesta sairaslomalla. Palkkaus.fi sivustollakin sanotaan, että palkka sairasloman ajalla on sama kuin muutenkin saama palkka. Miksi näin?
aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Heli Laurila
Kysytty 2 vuotta sitten
Heli Laurila
KVTES:n 5. luvun 2 §:n määräyksen mukaan sairausajalta maksetaan varsinaista palkkaa ja lisäksi sunnuntaityölisää, joka lasketaan säännöllisenä työaikana tehdystä sunnuntaityöstä maksetuista lisistä (5 mom.). Sairausajan palkan sunnuntaityölisä poikkeaa siis vuosilomapalkan lomalisästä, johon vaikuttavat myös ilta- ja yötyöstä maksetut lisät.
M
Vastattu 2 vuotta sitten
M