Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lomarahan määrä

Hei! Olen aloittanut 5.6.17 sairaanhoitajan ja työehtosopimukseni on kvtes. Kävi ilmi että minulle on maksamatta 10kk ajalta lomarahaa. Olen vuoden mittaan pitäny lomiani pois. Kuinka paljon lomaraha pitäisi minulle maksaa?
aihealueelle Lomat ja vapaat 11 kuukautta sitten
Laura
Kysytty 11 kuukautta sitten
Laura
Jos sinulla on alle 5 v työkokemuslisäaikaa, niin lomarahasi 10 kk:lta on 28 % heinäkuun varsinaisesta palkasta. https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2018/virka-ja-tyoehtosopimus-lomarahasta
28 %
Vastattu 11 kuukautta sitten
28 %

Miten näitä saamatta jääneitä lomarahoja ja käyttämättä jääneitä (lomaa ei ole annettu pitää) tulee hakea? Liittoon en kuulu ja esimies ei korvaansa lotkauta.
hlk
Vastattu 9 kuukautta sitten
hlk

Työnantaja ei voi jättää lomia antamatta eikä lomarahaa maksamatta. Soita palkanlaskijalle ja kysy kuinka paljon sinulla on vuoden hänen tietojen mukaan vuoden 2018 lomia pitämättä ja lomarahaa saamatta. Ota sen jälkeen yhteyttä esimiehen esimieheen. Jos ei tule tulosta kysy neuvoa työsuojeluviranomaisen neuvontapuhelimesta https://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/yhteystiedot
Tiili
Vastattu 9 kuukautta sitten
Tiili