Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lomarahan määrä

Hei! Olen aloittanut 5.6.17 sairaanhoitajan ja työehtosopimukseni on kvtes. Kävi ilmi että minulle on maksamatta 10kk ajalta lomarahaa. Olen vuoden mittaan pitäny lomiani pois. Kuinka paljon lomaraha pitäisi minulle maksaa?
aihealueelle Lomat ja vapaat 5 kuutautta sitten
Laura
Kysytty 5 kuutautta sitten
Laura
Jos sinulla on alle 5 v työkokemuslisäaikaa, niin lomarahasi 10 kk:lta on 28 % heinäkuun varsinaisesta palkasta. https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2018/virka-ja-tyoehtosopimus-lomarahasta
28 %
Vastattu 5 kuutautta sitten
28 %

Miten näitä saamatta jääneitä lomarahoja ja käyttämättä jääneitä (lomaa ei ole annettu pitää) tulee hakea? Liittoon en kuulu ja esimies ei korvaansa lotkauta.
hlk
Vastattu 3 kuutautta sitten
hlk

Työnantaja ei voi jättää lomia antamatta eikä lomarahaa maksamatta. Soita palkanlaskijalle ja kysy kuinka paljon sinulla on vuoden hänen tietojen mukaan vuoden 2018 lomia pitämättä ja lomarahaa saamatta. Ota sen jälkeen yhteyttä esimiehen esimieheen. Jos ei tule tulosta kysy neuvoa työsuojeluviranomaisen neuvontapuhelimesta https://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/yhteystiedot
Tiili
Vastattu 3 kuutautta sitten
Tiili