Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Varahoidot

Hei. Työskentelen perhepäivähoitajana. Ryhmäni on täynnä eli 4 lasta. Voiko työnantaja velvoittaa minut ottamaan varahoitoon lapsia, vaikka minulla on kaikki nuo 4 omaa hoitolasta paikalla? Vai voinko kieltäytyä vedoten lakiin..
aihealueelle Muu aihe 12 kuukautta sitten
Eva
Kysytty 12 kuukautta sitten
Eva
Et voi suoralta kädeltä kieltäytyä, koska työnantajalla on työnjohto-oikeus ja työnantajan tulkinnat ovat oikeita niin kauan, kunnes ne todistetaan vääriksi. Minun mielestä mahdollisuus lyhytaikaisesti ylittää henkilöstömitoitus koskee vain päiväkoteja. KVTES:ssa sanotaan perhepäivähoitajia koskevassa liitteessä (KVTES liite 12, 4 §, 3. kohta), että Hoitopaikkoja varattaessa ja lapsia hoitoon sijoitettaessa otetaan huomioon mm. päivähoitolain ja -asetuksen säännökset, joiden mukaan samanaikaisesti voi olla hoidossa enintään 4 ½ lasta. Lain em. ½ tarkoittaa esikoululaista tai peruskoulun aloittanutta lasta.". Jos olet liittynyt liittoon, ota yhteyttä luottamusmieheen. Muussa tapauksessaneuvottele ensin esimiehesi kanssa. Pyydä näyttämään ao. lainkohdat ja kysy miksi lapsia ei voi viedä varahoitoon kunnan päiväkotiin. Kysy apua työsuojeluvaltuutetulta.
bella
Vastattu 12 kuukautta sitten
bella