Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Varahoidot

Hei. Työskentelen perhepäivähoitajana. Ryhmäni on täynnä eli 4 lasta. Voiko työnantaja velvoittaa minut ottamaan varahoitoon lapsia, vaikka minulla on kaikki nuo 4 omaa hoitolasta paikalla? Vai voinko kieltäytyä vedoten lakiin..
aihealueelle Muu aihe 3 kuutautta sitten
Eva
Kysytty 3 kuutautta sitten
Eva
Et voi suoralta kädeltä kieltäytyä, koska työnantajalla on työnjohto-oikeus ja työnantajan tulkinnat ovat oikeita niin kauan, kunnes ne todistetaan vääriksi. Minun mielestä mahdollisuus lyhytaikaisesti ylittää henkilöstömitoitus koskee vain päiväkoteja. KVTES:ssa sanotaan perhepäivähoitajia koskevassa liitteessä (KVTES liite 12, 4 §, 3. kohta), että Hoitopaikkoja varattaessa ja lapsia hoitoon sijoitettaessa otetaan huomioon mm. päivähoitolain ja -asetuksen säännökset, joiden mukaan samanaikaisesti voi olla hoidossa enintään 4 ½ lasta. Lain em. ½ tarkoittaa esikoululaista tai peruskoulun aloittanutta lasta.". Jos olet liittynyt liittoon, ota yhteyttä luottamusmieheen. Muussa tapauksessaneuvottele ensin esimiehesi kanssa. Pyydä näyttämään ao. lainkohdat ja kysy miksi lapsia ei voi viedä varahoitoon kunnan päiväkotiin. Kysy apua työsuojeluvaltuutetulta.
bella
Vastattu 3 kuutautta sitten
bella