Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Kouluspäivän työaika

Hei! Meillä on koulutuspäivä noin 30 kilometrin päässä työpaikasta. Meitä kiinnostaisi tietää onko matka-aika työaikaa? Koulutuksesta ei voi kieltäytyä, se on siis työnantajan järjestämä. Työantaja on järjestänyt bussi kuljetuksen koulutus paikalle. Toinen kysymys. Olemme yleistyöajassa ja siihen kuuluu ymmärtääkseni puolentunnin ruokatauko joka on omaa aikaa. Koulutuspäivänä meille on kumminkin laitettu tunnin ruokatauko joka on omaa aikaa. Voiko työnantaja laittaa tunnin tai vaikka kahden tunnin ruokatauon vaikka yleistyöaikaan kuuluu vain puolentunnin ruokatauko?
aihealueelle Työaika 3 kuutautta sitten
Marko Nykänen
Kysytty 3 kuutautta sitten
Marko Nykänen
Tarkistakaa, paljonko teille on merkitty työaikaa työvuorolistaan ko. päivänä. Jos matka-ajassa tai ruokailutauossa on ongelmia, ottakaa yhteyttä (pää)luottamusmieheen. Koska työnantajan määräämä koulutus luetaan työajaksi, niin minun mielestä ko. työpäivä alkaa siitä, kun työntekijä saapuu työnantajan määräämään lähtöpaikkaan, ja päättyy, kun kuljetus palaa takaisin. Koulutusta koskeva kohta III luvun 4 §:ssä on muuttunut 2018 ja soveltamisohjeessa todetaan mm.: Sopijaosapuolet suosittelevat, että työpaikoilla käydään lävitse koulutustilaisuuksiin osallistumista koskevat periaatteet ja menettelytavat tarpeettomien epäselvyyksien välttämiseksi (KT:n yleiskirjeen 2/2018 liite 1). Siispä koska epäselvyyksiä on syntynyt, niin kysykää esimiehiltä ja pääluottamusmiehiltä, miksi uusista periaatteista ja menettelytavoista ei ole tiedotettu teille, vai eikö niistä ole edes sovittu.
Leeni
Vastattu 3 kuutautta sitten
Leeni