Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Kouluavustajan sairausajan palkka

Tyttäreni alitti työn kouluavustajana tänä syksynä. Yllätys oli suurin kun palkka tuli josta oli vähennetty sairauspoissaolot sekä kotona olo sairaan lapsen kanssa. Voiko olla mahdollista ??
aihealueelle Työaika 3 kuutautta sitten
Hans Ahola
Kysytty 3 kuutautta sitten
Hans Ahola
Jotenkin vaikuttaa siltä, että tyttären palkanpidätyksiin on sovellettu opettajan lyhytaikaista sijaista koskevia OVTES:n määräyksiä. Jos tytär ei ollut sairastuessaan opettajan sijainen ja on noudattanut paikallisia sairastumisen ilmoittamista ja todistamista koskevia ohjeita ja määräyksiä, ja jos hän oli jo ehtinyt aloittaa työnteon, niin KVTES:n V luvun 2 §:n 3 mom. mukaan hänellä on oikeus sairausajan palkkaan. Jos lapsi sairastui äkillisesti ja tytär on yksinhuoltaja tai lapsen molemmat vanhemmat ovat töissä kodin ulkopuolella, niin lapsen sairastumispäivästä lukien kolme peräkkäistä kalenteripäivää ovat palkallisia. Lisätiedot KVTES V luku 9 § 2 mom. Opettajien lyhytaikaisilla sijaisilla tilapäinen hoitovapaa on palkaton. Kannattaisi tarkistaa tyttären työsopimus. Sovellettavan työehtosopimus pitäisi olla KVTES ja peruspalkka KVTES:n liitteen 5, 3 §:n mukainen. Jos tytär on liittynyt ammattiliittoon, niin luottamusmies hoitaa selvittelyt työnantajan kanssa.
Josjajos
Vastattu 3 kuutautta sitten
Josjajos

Jos tytär ei kuulu liittoon, eikä siis saa apua luottamusmieheltä, niin tyttären kannattaisi alkajaisiksi pirauttaa palkanlaskijalle. Häneltä saa selville, minkä ja kenen ohjeen mukaan palkanlaskijalle toiminut sairausajan ja tilapäisen hoitovapaa palkan osalta. Hän voi myös kertoa, keneen pitää seuraavaksi ottaa yhteyttä.
Soili
Vastattu 3 kuutautta sitten
Soili