Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

120 sairauspäivää täynnä

Hei Sairauden takia poissaoloni työstä kestää melkein 12 kuukautta tämän vuoden loppuun saakka, välissä oli vain opettajan laskennallinen vuosiloma. Kun aika on näin pitkä, haluaisin tietää, miten minua kohdellaan ensi vuonna. Ymmärtäisin että saisin vuodenvaihteen jälkeen täyttä palkkaa ne päivät, jotka puuttuvat 12 kuukaudesta. Yritän myös palata työhön, ja toki pysyn työssä niin kauan kuin vain pystyn, toivottavasti kokonaan. Mutta sitten kun 12 kuukautta sairaspäiviä on täynnä, onko jokainen sairauslomapäivä palkaton? Miten kauan minun pitäisi sinnitellä kipeänä töissä, että flunssapoissaoloista saisi jälleen palkkaa?
aihealueelle Muu aihe 2 vuotta sitten
Jeppe
Kysytty 2 vuotta sitten
Jeppe
Sairauslomien palkalliset ajat ovat kalenterivuosikohtaisia, joten sinun pitäisi saada palkallista sairauslomaa taas vuoden vaihduttua, jos jatkuvaa sairauslomaa yhdessä tai useammassa erässä ei ole siihen mennessä kertynyt 12 kk. Vähintään 30 kalenteripäivän pituinen yhdenjaksoinen virantoimitus/työssäolo katkaisee jatkuvuuden. Siihen ei taideta laskea koulun loma- ja kesäaikoja, Pykäliä luettavaksi löytyy KVTES:n 5. luvun 2 pykälästä ja OVTES:sta. Saat varman vastauksen, kun kysyt opettajien luottamusmieheltä, ellet halua kysyä työnantajan edustajilta.
Eve
Vastattu 2 vuotta sitten
Eve