Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.
Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa.
Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

100 m2 omakotitalo Kellokoskelta vain 189 000 €

Työkokemus takautuvasti

Hei, Aikanaan yksityiseltä kunta-alalle siirtyessäni kerrottiin, ettei työkokemustani yksityiseltä laskettaisi. Nuorena ihmisenä sitä tuli sitten uskottua mitä sanottiin tarkistamatta asiaa. Nyt vuosikaudet myöhemmin asian jo lähes unohduttua, on käynytkin ilmi, että yhtälailla se olisi laskettu. Jälkiviisaushan on tunnetusti se paras viisaus. Nyt kun toimitan 10v takaiset työtodistukseni, niin voidaanko näitä vielä hyväksyä työkokemukseeni? Jos nämä hyväksytään, niin työikäni nousee nyt olevasta seitsemästä yhdeksään vuoteen, joka ei kuitenkaan tarkoita, että se vaikuttaisi palkan nousuun tai lomapäivien lisääntymiseen, eli takautuvasti ei tulisi muuta kuin kokemusta työvuosiin.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 3 vuotta sitten
Anniina Hietanummi
Kysytty

KVTES:n II luvun 12 § 2 momentin kahden vuoden rajoitus ei koske työkokemuslisään oikeuttavaa aikaa vaan takautuvasti maksettavaa työkokemuslisää. Elikkä jos sinulla oli sitä vanhaa palvelusaikaa yli 2 v ja se kelpaa työnantajalle, niin kaikki aika lasketaan työkokemuslisävuosiin, mutta vaan kahdesta vuodesta maksetaan takautuvasti työkokemuslisää, jos 10 v tulee niiden vanhojen vuosien kanssa täyteen. Työkokemuslisämääräyksessä lukee *Mikäli selvitys palvelusta esitetään takautuvasti, tähän palvelukseen perustuvaa lisää maksetaan enintään kahden vuoden ajalta takautuvasti selvityksen esittämisestä.* Vie työtodistukset työnantajalle. Jos ne eivät kartuta työkokemuslisävuosiasi, niin kysy miksi ja pyydä tarvittaessa luottamusmiestä selvittämään, menikö oikein.
Kati
Vastattu

Helsingin kaupungilla veivataan myös näiden palveluslisien kanssa. Talpan palkkasihteeri on ylimmäinen valvoja - ja ilmoittaa ettei edes sama työ, samalla toimialalla kerrytä päivääkään(!) palveluslisään oikeuttavaa aikaa. Mikään ei kuulemma kerrytä. Joillekin taas on vastattu, että vain KVTES sopimus kerryttää, OVTES ei. Ja päinvastoin. Samalla työnantajalla tehty sama työ kerryttää mielestäni aina palveluslisään oikeuttavaa aikaa. Näin sanotaan myös kaupungin johtosäännössä. Itsevaltias Talpan palkkasihteeri on kuitenkin eri mieltä- ja palkka tulee sitten kun tulee, mutta aina ilman palveluslisiä.
kokemuksia Talpasta
Vastattu

Pärstäkerroin ratkaisee. Valitettavasti.
palkkaa pärstän mukaan
Vastattu