Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Palkka

Hei, jouduin yllättäen selkäleikkaukseen ja siitä seuranneesta rajoittuneesta liikkumisesta johtuen lääkärintodistus postitettiin työnantajalle. Todistus myöhästyi, koska posti ei toiminut niin kuin piti. Nyt minulle on ilmoitettu, että palkasta otetaan päivä pois, koska todistus kesti yli viikon ja asiassa vedotaan siis kvtes. Olen kertonut myös syyt, miksi näin kävi, mutta ne ei kuulemma ole hyväksyttäviä. Okei, mutta asiassa on toinenkin mutka. Aika jolloin sairasloma on alkanut ja jolloin todistus on allekirjoitettu olen ollut palkattomalla kesäkeskeytyksellä eli ei palkanmaksua. Millä perusteella nyt voidaan ilmoittaa palkan pois otosta, vaikka sitä ei ole edes maksettu? Sehän kääntyy niin, että minä maksan yhden päivän palkan työnantajalle, koska olen sairastunut ajalla, jolloin he eivät edes palkkaa maksa. Tilanne on ihan absurdi eikä meinaa selvitä millään. Työskentelen koulunkäynninohjaajana.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 5 vuotta sitten
Marika
Kysytty

Jos olet liittynyt ammattiliittoon, ota yhteyttä pääluottamusmieheen. https://www.jhl.fi/tyoelama/ongelmatilanteet/mista-apua/
lm
Vastattu

Kiitos, tiedän kyllä, että liiton kautta asiaa voi myös hoitaa, ja kaikki eivät kuulu tuohon kyseiseen liittoon, on muitakin. Mutta kysynkin nyt täällä, että onko jollakin kokemusta moisesta tai parempaa tuntemusta onko tällainen ihan laillista.
Marika
Vastattu

Ei vaikuta ihan laillisesta. Tarvitset selvästikin apua. Kunta-alalla erimielisyydet työnantajan kanssa selvitetään pääsopimuksen mukaan. Ensimmäinen vaihe on neuvonpito työntekijän ja työnantajan edustajan kanssa. Sen olet jo hoitanut, eikä selvää tullut. Seuraava vaihe on se, että luottamusmies jatkaa asian selvitystä, jos työntekijä kuuluu liittoon. Jos kuulut johonkin ammattiliittoon, niin ota yhteyttä liiton jäseniä edustavaa pääluottamusmieheen. Jos luottamusmiestä ei ole, pyydä apua liiton toimistosta. Jos et kuulu mihinkään ammattiliittoon, niin kysy neuvoa täältä https://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/yhteystiedot
Rose
Vastattu