Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sairasloma, palkallinen

Olen töissä kaupungilla ja joutunut olemaan pidemmällä sairaslomalla. Lääkärit ovat laittaneet sairasloman syyksi R53-koodin, lisäksi kohtaan "muut työkykyä alentavat sairaudet"-kohtaan I-koodi. Nyt aloin "stressaamaan" hyväksytäänkö nämä R-koodilla olevat palkalliseksi sairaslomaksi? Kiitos vastauksesta.
aihealueelle Palkka 2 vuotta sitten
Lastentarhanopettaja
Kysytty 2 vuotta sitten
Lastentarhanopettaja
Turha stressata. Lainaan pätkän asiantuntijalta: Työntekijän esittämää lääkärintodistusta pidetään pääsääntöisesti riittävänä selvityksenä hänen sairausajan palkkaan oikeuttavasta työkyvyttömyydestään. Jos työnantaja epäilee todistuksen luotettavuutta, hän voi vaatia työntekijältä lisäselvitystä taikka poikkeuksellisesti osoittaa työntekijän kustannuksellaan tietyn lääkärin lisätutkimuksiin (KKO 1993:150). Ilman tällaisia lisätoimenpiteitä työnantaja ei voi olla hyväksymättä työntekijän esittämää lääkärintodistusta (TT 1992-78, TT 1998-54). Työkyvyttömyyden syyllä ei ole merkitystä sairausajan palkkaoikeuden kannalta lukuun ottamatta työntekijän omaa tahallisuutta tai hänen törkeää huolimattomuuttaan. Sairauden perusteena voi olla esimerkiksi uupumus- ja jaksamattomuustila (exhaustio-diagnoosi, ks. esim. TT 1997-61, TT 1998-74 ja TT 2000-33 Lähde Työterveyslääkäri 2004;22(4):498-501 Seppo Koskinen • Oikeus sairaslomaan
Reija
Vastattu 2 vuotta sitten
Reija