Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Tartuntatautilain mukaisten rokotusten rinnastettavuus työnantajan määräämiin Tutkimuksiin

Hei! Onko totta, että nyt pakollisiksi tulleet rokotukset terveydenhuoltoalalla eivät ole työaikaa, jos ne käy ottamassa vapaapäivänä? Eivätkö ne ole rinnastettavissa työnantajan määräämiin pakollisiin tutkimuksiin ja tarkastuksiin, jolloin KVTES: in mukaan se tulkittaisiin työajaksi... minä sain vastaukseksi kunmaata, että "Työnantajan määräämät työterveyshuollon käynnit, hoidot ja rokotteet voi käydä ottamassa työajalla, jolloin ne ei vähennä työaikaa. Mikäli työntekijä varaa ajan työterveyshuoltoon tms. vapaapäivälle, niin siitä ei saa työaikakorvausta. Sama kuin esim. 50v ja 60v. päivä on palkallinen vapaapäivä mikäli se sattuu työpäivälle, mutta jos se sattuu loma-ajalle tms. sitä ei korvata." Pitääkö tämä kunnan tulkinta paikkansa?
aihealueelle Työaika 3 kuutautta sitten
Minna Tihinen
Kysytty 3 kuutautta sitten
Minna Tihinen
Juu. Ei rinnastu työnantajan määräämiin tutkimuksiin. Vastauksen antanut työnantajan edustaja on oikeassa, vaikka perustelu ontuu. Tämä on minun mielipide. Luottamusmieheltä tai liitosta saa oikean vastauksen.
Mä
Vastattu 3 kuutautta sitten