Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Tartuntatautilain mukaisten rokotusten rinnastettavuus työnantajan määräämiin Tutkimuksiin

Hei! Onko totta, että nyt pakollisiksi tulleet rokotukset terveydenhuoltoalalla eivät ole työaikaa, jos ne käy ottamassa vapaapäivänä? Eivätkö ne ole rinnastettavissa työnantajan määräämiin pakollisiin tutkimuksiin ja tarkastuksiin, jolloin KVTES: in mukaan se tulkittaisiin työajaksi... minä sain vastaukseksi kunmaata, että "Työnantajan määräämät työterveyshuollon käynnit, hoidot ja rokotteet voi käydä ottamassa työajalla, jolloin ne ei vähennä työaikaa. Mikäli työntekijä varaa ajan työterveyshuoltoon tms. vapaapäivälle, niin siitä ei saa työaikakorvausta. Sama kuin esim. 50v ja 60v. päivä on palkallinen vapaapäivä mikäli se sattuu työpäivälle, mutta jos se sattuu loma-ajalle tms. sitä ei korvata." Pitääkö tämä kunnan tulkinta paikkansa?
aihealueelle Työaika 2 vuotta sitten
Minna Tihinen
Kysytty 2 vuotta sitten
Minna Tihinen
Juu. Ei rinnastu työnantajan määräämiin tutkimuksiin. Vastauksen antanut työnantajan edustaja on oikeassa, vaikka perustelu ontuu. Tämä on minun mielipide. Luottamusmieheltä tai liitosta saa oikean vastauksen.
Mä
Vastattu 2 vuotta sitten