Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

esimiehen mielivaltaa

Esimies on jo pari vuotta kieltäytynyt ansaittujen vuosilomien pitämisen. Vuosilomaa saa vain erittäin kovan anomisen jälkeen noin voiko kerrallaan, max. 2 viikkoa per vuosi. Lomia jää väkisin pitämättä. Säästövapaisiin niitä ei ole annettu jättää. Ilmeisesti esimiehen tarkoituksena on, että lomat vanhenevat. Näinhän ei saisi olla. Luottamusmies pyörittelee silmiään - mutta ei tee asialle mitään. Koska lomat ovat kuitenkin palkkasaatavia, niin miten ansaitut lomat saa rahana? Pitää niitä ei ole annettu. Pitääkö laittaa riita-asiana käräjäoikeuteen?
aihealueelle Palkka vuosi sitten
esimiehen kiusaama
Kysytty vuosi sitten
esimiehen kiusaama
Työnantaja ei voi jättää vuosilomaa antamatta. Työnantajan on noudatettava Kvtessin vuosilomamääräyksiä. Esimiehelläsi on esimies. Häneen yhteyttä! Jos ei tepsi, liitto järjestää. Ensin yhteyttä ammattiliittosi jäseniä edustavaan PÄÄluottamusmieheen ja sitten tarvittaessa liiton lakimiehiin.
Mä
Vastattu vuosi sitten

Esimiehen esinainen on täysi lapanen ja "liitommiäs" on samanlainen. Pelkäävät kyseistä lähiesinaista, eivätkä tee mitään. Riita-asiana käräjäoikeuteen tarvinnee viedä, jos alkavat väittää ettei lomaoikeutta edes ole. Onhan se, mutta ei olisi ensimmäinen älytön väite. Kiistattoman saatavan - ja tuomioistuimenpäätöksen voi antaa suoraan perintätoimistolle. Kummaa touhua kunnallisella. Onko rahat nin tiukalla, että pitää työntekijöiltä kusettaa?
kummaa touhua kunnallisella
Vastattu vuosi sitten
kummaa touhua kunnallisella

Kiistattoman saatavan voi antaa suoraan perintätoimistolle. Jos alkaa naukuminen esinaisen taholta, niin sitten riita-asiana käräjäoikeuteen. Harva luottamusmies osaa näissä neuvoa. Usein ovat kavereitakin sen pomon kanssa.
lue vuosilomalaki ja tes
Vastattu vuosi sitten
lue vuosilomalaki ja tes