Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Miten erityötehtävä vaikuttaa kokemuslisään

Hei Teen töitä terveyskeskuksen keittiössä, josta minulla on työkokemusta jokin verran. Olen kumminkin työskennellyt kunta-alalla aikaisemmin n.15 vuotta toimistotöissä. Kuinka mimulle kuuluu maksaa kokemuslisää kunnallisesta palveluksesta ja kuinka se vaikuttaa loma-oikeuteen?
aihealueelle Palkka 3 kuutautta sitten
Tiina Kukkonen
Kysytty 3 kuutautta sitten
Tiina Kukkonen
Jos olit toimistotöissä samassa kunnassa kuin nyt, niin aika lasketaan työkokemuslisään. Jos työnantaja oli silloin eri kuin nyt, niin nykyinen työnantaja harkitsee, onko silloisista toimistotehtävistä olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissäsi keittiössä. Jos on olennaista hyötyä, niin aika luetaan sinulle hyväksi, muuten ei. Arvelen, että ei. Kun työkokemuslisävuosia on kertynyt 10 v, niin loma pitenee 3O työpäivään edellyttäen, että on ansainnut lomaa kaikilta 12 lomanmääräytymiskuukaudelta, ja 15 v jälkeen 38 työpäivään. Jos olet liittynyt liittoon, kysele luottamusmiehen tämä lisää. Luottamusmiehen neuvot ovat oivia jäsenetuja.
Reija
Vastattu 3 kuutautta sitten
Reija