Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

akuutti hammaslääkäri

Hei! Jouduin soittamaan hammaslääkäriin kovien hammaskipujen takia (huonosti tehty juurihoito) sainkin ajan samalle päivälle klo 13.45, jouduin odottamaan vuoroani kuitenkin n. 30 min ja valmis olin n.klo 15.15 ja menin apteekin kautta kotiin. Onko akuutissa hammaslääkärissä käynti omaa aikaa vai työaikaa (työaikani on klo 8-16)?
aihealueelle Työaika 2 vuotta sitten
H
Kysytty 2 vuotta sitten
H
Ei se ole työaikaa, mutta ei sitä teetetä takaisin, jos KVTES:n ehdot täyttyvät. Ne on tässä: Viranhaltijalle/työntekijälle järjestetään vapautus työstä äkillisen hammassairauden johdosta työajalle sattuvan hoitotoimenpiteen ajaksi, jos äkillinen hammassairaus vaatii samana päivänä tai saman työvuoron aikana annettavaa hoitoa eikä viranhaltija/työntekijä voi saada hoitoa työajan ulkopuolella. Työkyvyttömyys ja hoidon kiireellisyys osoitetaan hammaslääkärin antamalla todistuksella. Mikäli hoitotoimenpide matka-aikoineen ajoittuu viranhaltijan/työntekijän varsinaiseen työaikaan, työaikaa ei tästä syystä pidennetä. KVTES:n työaikaluvun 4 §:n 2 mom., kohta 5
Puolikuu
Vastattu 2 vuotta sitten
Puolikuu