Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Rentoudu Lintuliven parissa

Talven ajan voit seurata lintujen ja oravien vierailuja Etelä-Suomessa sijaitsevalla lintulaudalla.

Isyysvapaa ennen lyhyttä lomaa

Palkaton isyysvapaa opettajalla ennen syyslomaa vie syysloman palkan. Palkallinen ei vie. Mutta: kuuluuko syysloma palkalliseen jaksoon niin kuin viikonloppu kuuluu? Kummalla tavalla ovtesin mukaan isyysvapaa pitää hakea: Isyysvapaa alkaa ja loppuu pe ennen syyslomaa. Isyysvapaa jatkuu ma-pe 11 arkipv syysloman jälkeen. VAI Isyysvapaa perjantaista ennen syyslomaa torstaihin syysloman jälkeen. (6 pv palkallinen jakso piti aiemmin hakea niin, että lauantai kuuluu mukaan ja sunnuntai on palkaton, esim to-ke.)
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
MK
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Jos olet OAJ:n tai muun ammattiliiton jäsen, kysy neuvoa paikalliselta opettajien luottamusmieheltä. Saat oikeat vastaukset, eikä sinun tarvitse lukea tätä pitemmälle. Täällä meidän kunnassa syys-, joulu-, hiihto- tai pääsiäisloma ovat palkattomia palkattoman virkavapaan jälkeen vasta sitten, jos em. lomaan päättyvä palkaton virkavapaa on kestänyt yli viisi koulun työpäivää. Ota selvää, miten siellä. Varmin tapa välttää palkaton syysloma on hakea pitempi palkaton virkavapaa siten, että palaa päiväksi töihin ennen loman alkua. Jos haluat pitää yhtenäisen isyysvapaan syysloman molemmin puolin, niin taitaa mennä palkka syyslomalta riippuen isyysvapaapäivien määrästä ja paikallisista käytännöistä. Lauantai- ja sunnuntaipäiviä ei tarvitse pitää isyysvapaana, jos ne eivät ole koulun työpäiviä. Sinulla on oikeus itse valita isyysvapaajaksojen alkamis- ja päättymispäivät edellyttäen, että noudatat isyysvapaan hakemista ja jaksottamista koskevia säännöksiä ja määräyksiä.
Kikka
Vastattu

Miten isyysvapaan voi jaksottaa? Äitiysloman ja vanhempainvapaan aikana isyysvapaata voi ottaa enintään neljässä ja niiden jälkeen enintään kahdessa jaksossa. Kela tulkitsee, että jakso katkeaa kahdeksi, jos väliin jää yksikin päivä, jolta ei ole haettu isyysrahaa. Jos isä hakee isyysvapaata maanantaista perjantaille kahdelle perättäisellä viikolle, väliin jäävä viikonloppu ei syö isyysvapaan päiviä, Työnantaja ei voi pakottaa ottamaan isyysvapaata viikonlopulle. Työnantaja maksaa palkan tältä väliin jäävältä ajalta. Käytännössä isyysvapaapäiviä saa maksimaalisesti käyttöönsä, jos hakee vapaat maanantaista perjantaihin kuuden jakson rajoissa. Näin kerrotaan Opettaja-lehdessä. https://www.opettaja.fi/digilehti/13-2017/42-120
Kopioitsija
Vastattu