Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Eläkkeelle 1.4. ja vuosiloman määräytyminen

Henkilö jää eläkkeelle 1.4.2019. On ollut kunnan palveluksessa jo vuosia ja yhtäjaksoista palvelua on, ehdot tuohon 38 vuosilomapäivää/ loman määräy- tymisvuosi täyttyy. Mutta onko tuo loma-oikeus eläkkeelle jäädessä myös 38 päivää vai lasketaanko se silloin 3 pv x 12 kk. Entä jos samainen henkilö olisi tammikuun työlomalla, kunnes vuosiloma alkaisi. Vuosiloma alkaisi joka tapauksessa tuolla tammikuun loppupuolella. Eikö työlomalla saa olla 30 pv, eikä menetä siltä kuukaudelta lomaetuja. Mutta lasketaanko loman määräytyminen tuolloin 38 päiväksi vaiko 3 pv x 12 kk. Vaikuttaako siis työstä eroaminen (eläke) tuohon ansaintaan tai tuo jos se ei, miten tuo mahdollinen työloma vaikuttaisi?
aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
kaija taskinen
Kysytty 7 kuukautta sitten
kaija taskinen
Vuosilomapäivät kertyvät aina KVTES:n taulukoiden mukaan. Kun henkilön työsuhde päättyy 31.3.2019, ja hänellä on 1. taulukon mukainen vuosiloma, niin sen pituus on 38 työpäivää edellyttäen, että lomaa kertyy 12 lomanmääräytymiskuukaudelta. Henkilö voi sopia työnantajan kanssa vuosilomien pitämisestä ennen työsuhteen päättymistä (kvtes vuosilomaluku 8 §). Jos henkilöllä on enintään 30 kalenteripäivää harkinnanvaraista työ/virkavapaata lomanmääräytymisvuoden aikana, niin ne lasketaan työssäolon veroiseksi ajaksi (vuosilomaluku 4 § 9. kohta). Ne eivät siis vähennä vuosilomapäiviä. Henkilön kannattaisi ehkä laskea lomapäiviään ja työvapaata luottamusmiehen kanssa ennen kuin tekee hakemuksen työvapaasta ja tietenkin varmistaa työnantajalta, että saa pitää kaikki ansaitut vuosilomat ennen työsuhteen päättymistä.
Kati
Vastattu 7 kuukautta sitten
Kati