Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Päiväkotiryhmä ilman lastentarhanopettajaa

Millä perusteella ja kuinka kauan päiväkotiryhmän saa jättää ilman lastentarhanopettajaa kunnallisessa pvkodissa? Päiväkodissamme on yksi ryhmä toiminut lastenhoitajien varassa ilman suunnitteluaikoja jo kaksi kuukautta. Toiseen ryhmään ei oteta eikä määrätä LTO:n sijaista koko loppusyksynä eli kahteen kuukauteen. Kolmannessa ryhmässä LTO:n työtä pyydettiin tekemään taloon vasta tullut lastenhoitaja.
aihealueelle Muu aihe 11 kuukautta sitten
Välittävä
Kysytty 11 kuukautta sitten
Välittävä
Varhaiskasvatuksen opettajien edunvalvoja OAJ katsoo, että jokaisessa päiväkodin lapsiryhmässä on oltava vähintään yksi ryhmän pedagogisesta toiminnasta vastaava lastentarhanopettaja. Varhaiskasvatuslain mukaan vähintään kolmanneksella kasvatus-, opetus- ja hoitotehtävissä toimivasta henkilöstöstä tulee olla varhaiskasvatuksen opettajan tai sosionomin kelpoisuus. Siinä ei mainita lapsiryhmiä.
Nalle
Vastattu 11 kuukautta sitten
Nalle