Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Päiväkotiryhmä ilman lastentarhanopettajaa

Millä perusteella ja kuinka kauan päiväkotiryhmän saa jättää ilman lastentarhanopettajaa kunnallisessa pvkodissa? Päiväkodissamme on yksi ryhmä toiminut lastenhoitajien varassa ilman suunnitteluaikoja jo kaksi kuukautta. Toiseen ryhmään ei oteta eikä määrätä LTO:n sijaista koko loppusyksynä eli kahteen kuukauteen. Kolmannessa ryhmässä LTO:n työtä pyydettiin tekemään taloon vasta tullut lastenhoitaja.
aihealueelle Muu aihe kuukausi sitten
Välittävä
Kysytty kuukausi sitten
Välittävä
Varhaiskasvatuksen opettajien edunvalvoja OAJ katsoo, että jokaisessa päiväkodin lapsiryhmässä on oltava vähintään yksi ryhmän pedagogisesta toiminnasta vastaava lastentarhanopettaja. Varhaiskasvatuslain mukaan vähintään kolmanneksella kasvatus-, opetus- ja hoitotehtävissä toimivasta henkilöstöstä tulee olla varhaiskasvatuksen opettajan tai sosionomin kelpoisuus. Siinä ei mainita lapsiryhmiä.
Nalle
Vastattu 5 viikkoa sitten
Nalle