Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Kokemuslisien laskukaavasta

Miksi kokemuslisät lasketaan kokonaisissa vuosissa, vaikka vuodessa on vain keskimäärin noin 250 työpäivää? Esimies siis laskee, että olen työskennellyt 2650 päivää, mistä minun laskuni mukaan tulisi n.10 vuotta (kun vuodessa on n. 250 työpäivää), mutta hänen mukaansa vain 7 vuotta (kun hän jakaa nuo päivät 365:llä). Miten muka lomat ja vapaapäivät kartuttavat työkokemusta?
aihealueelle Työaika 3 viikkoa sitten
Kirsi
Kysytty 3 viikkoa sitten
Kirsi
Esimiehen laskukaavallahan sinä saat enemmän palveluaikaa. Jos olet ollut esimerkiksi 1.1.2000-31.12.2010 jossakin töissä, tästä tulee 10 vuotta kokemusta. Työkokemuspäivät lasketaan tuon aikavälin päivien määrästä. Sinun laskutavallasi tuolla aikavälillä olisi n. 2500 päivää kokemuslisään oikeuttavaa aikaa, kun taas esimiehen laskutavalla 3650 päivää. Kokemuslisään oikeuttavaan aikaan vaikuttavat vain lakko ja luvaton poissaolo.
Theresa
Vastattu 2 viikkoa sitten
Theresa