Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Oma aika ja työtapaturma?

Työskentelen sos & terveysalalla. Meillä on Kikyyn liittyen työajassa puolen tunnin oma aika ruokailua varten. Tämän ajan puitteissa voi käydä myös työpaikan ulkopuolella ruokailemassa. Meillä ei ole leimausjärjestelmää. Nyt mietintää aiheuttanut se, että kun ilmoitan lähteväni ruokatauolle, eli omalle ajalle, mahdollisesti kompastun/ liukastun tms työpaikan tiloissa, niin katsotaanko tapaturma työtapaturmaksi vai minun omaksi vapaa- ajan tapaturmakseni? Entäs jos päätän ruokailla työpaikan ulkopuolella ja joudun vaikka tällä matkalla onnettomuuteen?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 5 vuotta sitten
Anne
Kysytty

Tapaturmavakuutuskeskus http://www.tvk.fi/tyotapaturma-ja-ammattitautivakuutus/korvaaminen/tyotapaturmat/ kertoo. Työntekopaikan alueen ulkopuolella ruokailu- ja virkistystauolla sattuneet tapaturmat korvataan työtapaturmana, jos tapaturma sattuu ruokailu- ja virkistystaukoon liittyvässä tavanomaisessa toiminnassa. Tauon tulee olla työhön liittyvä tavanomainen ruokailu- tai virkistystauko, jota vietetään työntekopaikan alueen läheisyydessä. Työntekopaikka on paikka, jossa kulloinkin työtehtävää tehdään. Läheisyydellä tarkoitetaan paikkaa, jossa ruokailu- tai virkistystaukoon varatun ajan aikana ehtii käymään, matkat mukaan luettuna. Ruokailu- ja virkistystauolla tavanomaista toimintaa on esimerkiksi ruokaileminen, eväiden ostaminen tai kävelyllä käyminen. Jos työntekijä tekee työtä itse päättämässä paikassa tai kotona, ruokailu- ja virkistystaukoon liittyvää turvaa ei ole.
Lainaaja
Vastattu