Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Viikonlopputyö

Jos on viikonloppu vapaa la ja su. NORMITYÖVIIKKO ON MA-pe. Onko pakko vastata puhelimeen jos työkaveri soittaa että sairas ja pyytää menemään hänen työvuoroonsa esim. 6 aamulla vaikka minulla on klo8
aihealueelle Sopimukset 12 kuukautta sitten
Merja sivula
Kysytty 12 kuukautta sitten
Merja sivula
Minun ajatuksia. A) Sairastumisesta ilmoitetaan esimiehelle ennen vuoron alkua (KVTES III luku 28 § 3 mom.). Jos esimiestä ei saa kiinni, niin kunnalla pitää olla ohjeet siitä, kenelle silloin soitetaan. Jos se olet sinä, niin tiedät, mitä sinun pitää tehdä. B) Sairastunut ei hanki itselleen sijaista. Se on työnjohdon tehtävä. C) Sairastuneen työntekijän työvuoron tekemisestä ylityönä ei sovita työkaverin vaan esimiehen kanssa. D) Ylityötä saa teettää vain työntekijän suostumuksella. Työntekijä voi siis kieltäytyä ylitöistä, mutta viranhaltija ei aina saa kieltäytyä. E) Työnantaja saa muuttaa vahvistettua työvuorolistaa työntekijän suostumuksella tai yksipuolisesti perustellusta syystä.
ABC
Vastattu 12 kuukautta sitten
ABC