Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lastentarhan ope

Jos menet sijaistamaan lastentarhaopea, jonka työ kuuluu koulutoimen alaisuuteen; voidaanko sijainen palkata hänen tilalleen päivähoitotoimen alaisuuteen kuuluvin ehdoin? Kunnassa kuulemma osa esiopetusta annetaan päivätoimen alaisuudessa ja osa koulutoimen alaisuudessa; voiko tosiaan näin olla samassa kunnassa? Ymmärtääkseni toisessa noudatetaan KVTES (pävätoimi 38.45h/vko?) ja toisessa OVTES (koulutoimi 23h/vko?). Onko kk-palkka silti sama, mutta toisessa työehtosopimuksessa pitää tehdä enemmän töitä samaan palkkaan?
aihealueelle Palkka 5 viikkoa sitten
Maaria
Kysytty 5 viikkoa sitten
Maaria
Ei ole tietääkseni kiellettyä. Sen tiedän, että työaikoja ei voi suoraan verrata, koska koulupuolella tuo 23 tuntia on esiluokanopettajan opetusvelvollisuus. Se ei sisällä mitään esiopetustuntien ulkopuolisia tehtäviä, jotka päiväkodissa tehdään työajalla (https://www.oaj.fi/tyoelamaopas/tyoaika/esiopetus/). Pätevien palkoissa ei ole suurta eroa. Peruspalkat löytyy esim. OAJ:n sivuilta https://www.oaj.fi/tyoelamaopas/palkka/palkat-ja-palkkiot/. Soita ammattiliiitosi asiantuntijoille, niin saat varmoja vastauksia.
K
Vastattu 5 viikkoa sitten
K