Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Matka-aika

Työskentelen kotihoidossa sellaisessa resurssipoolissa, jossa työntekijät liikkuvat usean kunnan alueella. Meille on määriteltynä "kotipesä" omassa kunnassa, jossa teemme työvuoron mikäli muilla kunnilla ei ole tarvetta. Kun työvuoro on toisessa kunnassa niin lähdemme kotoa liikkeelle, joten emme kulje "kotipesän" kautta. Kysymykseni kuuluukin : Kuuluuko matka-aika työaikaan kun työpäiväni on toisessa kunnassa vai alkaako työvuoroni vasta perille päästyäni? Ja teen siis koko työvuoron jossakin kunnassa, en siirry sinne kesken päivän.
aihealueelle Työaika vuosi sitten
Marraskuu
Kysytty vuosi sitten
Marraskuu
Matka-aikaa kotoa sinne toiseen työpisteeseen ja toisin päin ei lueta työajaksi. Työaika alkaa vasta kun olet perillä ja päättyy, kun lähdet takaisin kotiin. Jos kiertäisit aamulla ennen toiseen työpisteeseen lähtöä "kotipesän" kautta esim. hakemassa tarvittavia välineitä ja toisit ne taas päivän päättyessä takaisin "kotipesään", niin silloin matka-ajat luettaisiin työajaksi. Kannattaisi jutella luottamusmiehen kanssa. Pykälä KVTES III luku 4 § ja linkki työnantajien ohjeisiin https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset
kt
Vastattu vuosi sitten
kt