Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Matka-aika

Työskentelen kotihoidossa sellaisessa resurssipoolissa, jossa työntekijät liikkuvat usean kunnan alueella. Meille on määriteltynä "kotipesä" omassa kunnassa, jossa teemme työvuoron mikäli muilla kunnilla ei ole tarvetta. Kun työvuoro on toisessa kunnassa niin lähdemme kotoa liikkeelle, joten emme kulje "kotipesän" kautta. Kysymykseni kuuluukin : Kuuluuko matka-aika työaikaan kun työpäiväni on toisessa kunnassa vai alkaako työvuoroni vasta perille päästyäni? Ja teen siis koko työvuoron jossakin kunnassa, en siirry sinne kesken päivän.
aihealueelle Työaika 4 viikkoa sitten
Marraskuu
Kysytty 4 viikkoa sitten
Marraskuu
Matka-aikaa kotoa sinne toiseen työpisteeseen ja toisin päin ei lueta työajaksi. Työaika alkaa vasta kun olet perillä ja päättyy, kun lähdet takaisin kotiin. Jos kiertäisit aamulla ennen toiseen työpisteeseen lähtöä "kotipesän" kautta esim. hakemassa tarvittavia välineitä ja toisit ne taas päivän päättyessä takaisin "kotipesään", niin silloin matka-ajat luettaisiin työajaksi. Kannattaisi jutella luottamusmiehen kanssa. Pykälä KVTES III luku 4 § ja linkki työnantajien ohjeisiin https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/matkat-korvaukset
kt
Vastattu 4 viikkoa sitten
kt